Lekovite namirnice koje usporavaju starenje

Mladolik izgled je uvek u modi, a ako ga postignete na prirodan način to će ujedno i značiti i da ste se potrudili da ste počeli da živite i hranite se stvarno zdravo…

Večna mladost i mladolik izgled u današnje vreme je postala mit kojem mnogi teže pa zbog toga koriste razne preparate kako bi ga sačuvali. Ali umesto da trošite novac na skupe preparate mladost (i zdravlje) mogu se sačuvati i lako dostupnim namirnicama.

Avokado – sadrži dosta masti i to onih korisnih. Struktura masti dozvoljava da kroz membranu uđu u ćeliju te na taj način štiti ćelije i poboljšava teksturu kože.

Hijiki – tradicionalni sastojak japanske kuhinje, a svako tko voli sushi znaće da se radi o morskom povrću punom joda koji poboljšava rad štitne žlezde te na taj način ubrzava metabolizam. Osim toga hijiki je bogat vlaknima pa na taj način čisti jetru od toksina.

Hlorofil –  zeleni pigment iz biljaka koji ima mnogo korisnih svojstava. Ako pijete kafu, hlorofil će smanjiti kiselost, ako pijete alkohol brže ćete ga razgraditi, ako jedete puno nezdrave hrane ukloniće toksine, a ako ne radite ništa od toga (bravo za vas) jednostavno će poboljšati vitalnost celog organizma.

Semenke konoplje – vrlo su dobre za kožu. Osim što joj jačaju čvrstoću, takođe su jedini jestivi izvor omega 6 masnih kiselina koje su važne jer ih ćelije koriste u izgradnji membrana.

Zeleni sok od povrća – vrlo je koristan za telo i zdravlje. Kada se povrće izmiksa ćelijska struktura biljke se raspadne tako da organizam može lako apsorbovati sve korisne nutrijente kao što su antioksidansi, fitonutrijenti, kiseonik, vitamini i minerali.