Krem od kefira, ukusan i lak

Krem od kefira, ukusan desert za tople letnje dane, možete pripremiti za dvadesetak minuta. Nežan kiselomlečni krem, vazdušast, lak, niskokaloričan od  kefira (napitka dugovečnosti i zdravog mlečnog proizvoda)  – odlična je poslastica za decu i odrasle.

Krem od kefira. Recept.

Za pripremu ovog deserta (za 4-6 porcija) biće potrebno:

  •  – 0,5 l kefira (ili jogurta)
  • – 1 kisela pavlaka
  • – 10 gr želatina
  • – 5 supenih kašika šećera
  • – 1 kesica vanil šećera
  • – za dekoraciju krema (po vašem izboru): kakao, cimet, rendana čokolada, plazma keks, sveže voće itd..

Priprema krema:

  •  Za početak, potopite želatin u vodi. Ostavite  desetak minuta da nabubri. Za to vreme, pomešajte kefir(jogurt), pavlaku, šećer i vanil šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori.
  • Želatin stavite na vodenu paru da se otopi (na 2-3 minuta).  Tankim mlazem sipajte otopljen želatin u prethodnu smesu, stalno mešajući da se želatin ravnomerno rasporedi u smesi.
  • Stavite u frižider na pola sata. Za to vreme krem počinje da se zgušnjava i blago se želira.  Izvadite sud iz frižidera i umutite ga mikserom. Krem će postati nežan i vazdušast, pomalo uvećan u obimu.
  • Krem rasporedite u čaše ili manje činije, dekorišite ga  po želji i ostavite u frižider na 3-4 sata.

Ako nemate mogućnost, ili ne želite mutiti krem mikserom, možete ga odmah sipati u čaše. Biće podjednako ukusan, samo neće biti vazdušast.