Kokosovo ulje, najveća tajna "čokoladnih" lepotica

Studije pokazuju da se ulje kokosa savršeno slaže sa našom kožom, čuva vlažnost kože i zaglađuje je što znači savršeno glatku i svilenkastu kožu.

 

1. Hrani ruke

Neće vam pomoći ako ste već na izlasku iz stana, ali ga možete koristiti svaki put kad operete suđe ili nakon tuširanja. Samo par kapi ovog ulja učiniće vaše ruke mekanim i glatkim, a uz to će ih nahraniti.

2. Umesto hajlajtera

Ništa ne osvežava umorno lice kao malo svetlosti. Ne morate potrošiti puno novca za kozmetičke preparate kako biste postigli ovaj efekat. Kap kokosovog ulja nanesite na već našminkano lice i rezultat će biti neverovatan!

3. Za brijanje nogu

Ukoliko nemate penu za brijanje, a u žurbi ste, namažite područje kokosovim uljem. Nakon brijanja koža vam ostaje mirisna i sjajna još dugo vremena.

4. Kao regenerator

Postoji razlog zašto većina regeneratora sadrže kokosovo ulje. Kosa odlično upija ovo ulje i samim time je bolje regeneriše. Pre spavanja namažite vrhove kose kokosovim uljem i ostavite neka deluje preko noći. Rezultat će biti fantastičan!

5. Za skidanje šminke

Ako imate vodootpornu maskaru i kokosovo ulje, nećete imati problema s uklanjanjem. Ono je takođe odlično za uklanjanje masne šminke. Uz to hidrira kožu pa ćete biti zadovoljni i izgledom lica nakon čišćenja.