Koja dijeta vam odgovara prema horoskopskom znaku

Ovnovi – Atkinsova dijeta

Ova ideja je izgleda stvorena za Ovnove. Vi ste osobe koje vole da kombinuju vježbe i dijete i kada donesete odluku da je vreme za dijetu, lako ćete se pridržavati plana ishrane.

Bikovi – Perikoneova dijeta

Bikovima je neophodno da smanje unos šećera, slatkiša, čokoladica i sl. Ovim znakom vlada slatka Venera, „najslađa“ planeta od svih, tako da Bikovi ne treba da se čude ukoliko su zavisni od slatkiša.  Za vas su dijete koje ograničavaju unos šećera i ugljenih hidrata.

Blizanci – Zdrava dijeta

Nema društvenijeg znaka od vas, pa kada birate dijetu verovatno nećete ići na nju sami. Velike su šanse da ćete uključiti prijatelje i porodicu , pa je umjerenost najbolji izbor. Možda nije brza, ali na taj način ćete popraviti svoj cjelokupni životni stil.

Rakovi – Zelena dijeta

Rakovi brinu za sve druge, ali najmanje za sebe. Zbog toga bi trebalo neko rešenje gdje ćete uz malo truda postići velike rezultate. Koristite namirnice kojima ne treba dugo da se spreme, na taj način ćete da uštedite vrijeme, a popravićete svoje zdravlje i izgled.

Zelena dijeta je za vas zbog namirnica koje ne zahtevaju komplikovanu pripremu, ali ako niste vegetarijanac, dodajte pečeno manje kalorično meso.

Lavovi – Brza dijeta

Vi ste vatreni znak i niste strpljivi.  Zbog toga su za vas dijete koje garantuju rezultat za manje od sedam dana. Slobodno probajte neku brzu dijetu, ali nakon toga nastavite s pažljivijom ishranom da se kilogrami ne bi vratili.

Djevice – South beach dijeta

Prema dijetnim stručnjacima ključ svake dijete je u redovnoj ishrani i u umjerenosti. Jedite male porcije, nikad nemojte da preskačete obroke, pažljivo birajte hranu i pažljivo je pripremajte.

Vage – Zona dijeta

Nikad nijeste vjerovatno ovo čuli o sebi, ali definitivno nijeste umjeren znak, posebno kada je hrana u pitanju. Zona dijeta se temelji na ravnoteži. Vaš zadatak je da obezbjedite 40 odsto unosa ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 posto masnoća.

Škorpije – Sonoma dijeta

Škorpije obožavaju  fizičke užitke, što uključuje naravno i hranu. Mrze osjećaj da im se nešto uskraćuje, pa je za mršavljenje najpogodnija Sonoma dijeta.

Strelčevi – Mesna dijeta

Vi ste vrlo aktivna osoba pa vam treba dijeta koja će vam dati dovoljno energije za obavljanje svih aktivnosti. Stoga je mesna dijeta odličan izbor.

Jarac – Limunova dijeta

Vi imate snagu volje kada je u pitanju ishrana, jaču nego kada bi se volja deset drugih znakova spojila. Mnogi ljudi izbegavaju dijete koje se temelje na određenoj namirnici, ali za vas to nije problem. Uz ovu dijetu, ponovo ćete  poduprijeti proces detoksikacije tijela.

Vodolije – Trodnevna dijeta

Već u naslovu ove dijete vidi se kako ona nije za osobe koje su spremne da promjene svoj životni stil, nego za one kojima treba brzo rješenje. Koristi onda kada treba ponovo da se uvučete u omiljenu haljinu ili u nekoj prilici treba posebno dobro da izgledate, a nemate vremena.

Ribe – Medicinska dijeta

Vama treba dijeta koja vam neće pomoći samo da izgubite kilograme, nego ona koja će vam pomoći da se nosite sa emocijama. Obično kada ste nezadovoljni ili pod stresom posežete za hranom, pa je nužno da ne gubite snagu dok ste na dijeti, kako ne bi izgubili volju za bilo kakvim aktivnostima ili da ne padnete u depresiju.