Kako da znate da imate masnu jetru?

Da li ste umorni, imate smanjen apetit, osećate se bezvoljno i defokusirano? Ne pada vam na pamet da je možda vašem najvećem unutrašnjem organu potrebna mala pomoć.

Govorimo o jetri – mašini u ljudskom telu koja mora stalno da radi maksimalnom snagom. Sa preko 500 funkcija, jetra ima ulogu da razgrađuje, skladišti i sortira sve supstance koje prolaze kroz krv.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Osim hranljivih materija, u krvotoku kruže toksini iz raznih izvora – masne hrane, stresa, pušenja, alkohola, štetnog vazduha…

JETRA IMA ULOGU DA PROČIŠĆA ORGANIZAM OD ŠTETNIH OTROVA.

Ali kao i svaka mašina, jetra počinje da otkazuje kada se preoptereti. Povlačenje počinje naivno i polako, često bez vidljivih simptoma.

MASNA JETRA

Jedna od najčešćih bolesti jetre je gojaznost. Nastaje kao rezultat taloženja masti na hepatocitima (ćelije jetre). Jetra smanjuje radni kapacitet, njene ćelije se sve više oštećuju, pojavljuju se ožiljci i oštećenja tkiva jetre.

Takav završetak dovodi do odumiranja jetre i ona nije u stanju da očisti telo od toksina.

Masna jetra je bolest koja se zove steatoza. Ovo je prva faza akumulacije masti.

Simptomi: Bol u stomaku u gornjem desnom uglu stomaka. Mučnina i gubitak apetita, žućkasta koža, oticanje ekstremiteta, ekstremna mentalna konfuzija, slabost.

U drugoj fazi bolesti dolazi do upale jetre zbog viška masti i naziva se steatohepatitis.

Simptomi: Lako krvarenje i modrice, svrab, žućkasta koža i bele mrlje, nakupljanje tečnosti u stomaku. Smanjen apetit, mučnina, otok u nogama.

Stalna upala izaziva ožiljke na jetri i okolnim krvnim sudovima, što ako se ne leči može biti fatalno.

Ova treća faza bolesti naziva se fibroza i u njoj jetra još uvek obavlja svoje funkcije, iako usporeno.

Simptomi: Gubitak apetita, dezorijentacija i dekoncentracija, nakupljanje tečnosti u stomaku, žutica, mučnina, gubitak težine, slabost.

Podmuklost bolesti ne dozvoljava da tako lako primetite ovu unutrašnju promenu, pa zapaljenje može dugo trajati.

Ovo dugotrajno zapaljenje jetre, koje tinja i uništava hepatocite (zdrave ćelije), počinje da smanjuje zapreminu jetre i njenu funkcionalnost, pa u četvrtoj fazi razvoja bolesti (ciroza) organ odumire.

Simptomi: Veliki umor i slabost, mučnina, smanjen apetit, gubitak telesne i mišićne mase, razgranati vidljivi kapilari na koži iznad struka. Povraćanje krvi, svrab, krvarenje i lako stvaranje modrica, nadutost.

Lako se može primetiti da se simptomi između stadijuma bolesti ne razlikuju drastično. Zbog toga je veoma važno obratiti pažnju na svoju jetru. Zdrava ishrana, vežbanje i prestanak pušenja i alkohola mogu značajno poboljšati zdravlje vaše jetre. Ali stres i spoljni uticaji će i dalje uzeti svoj danak.

Dakle, evo Dr. Viton – Liver Detox! Mešavina 13 moćnih prirodnih sredstava za čišćenje jetre. Liver Detox sadrži do 80% silimarina iz ekstrakta belog čička, artičoke, ekstrakta korena maslačka, holina, šisandre, korena đumbira, cikorije, ekstrakta kurkume i bibera.

Snažna formula Liver Detok-a ima hepatoprotektivna, antioksidativna i antiinflamatorna svojstva, a sastojci čiste jetru, sprečavaju masnoće da zauzmu hepatocite, povećavaju energiju i poboljšavaju funkciju jetre.

Dr. Viton – Liver Detox je namenjen osobama koje brinu o svom zdravlju, koje cene svoje telo i vole život. Zaštitite jetru i ceo organizam od štetnih materija i toksina i unesite bogat sastav Liver Detox-a u svoj svakodnevni život.

Dr. Viton – Liver Detox možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/liver-detox/

Dr. Viton – Liver Detox možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)