Kako da preboliš raskid u 3 koraka i kreneš dalje

Ako je i tvoje srce slomljeno, umesto što tuguješ bolje se što pre priberi jer te negde na ovom svetu čeka onaj koji je baš za tebe.

Više niste zajedno i to te ubija. Ne možeš da prestaneš da misliš o tome šta si pogrešno uradila, zašto te više ne želi, zbog čega ne možeš da ga zaboraviš i hoćeš li ikad više biti voljena. Odgovor na poslednje pitanje je potvrdan ali samo ako se otrgneš od mračnog raspoloženja u kojem si sada. Naravno, ne može ništa da se preboli preko noći, ali idi dan po dan i jednog jutra ćeš se probuditi kao ona stara. Ipak, da taj proces ne bi predugo trajao obrati pažnju na 3 stvari koje bi trebalo nečemu da te nauče, ali će ti i pomoći da prošlost zauvek ostaviš za sobom i da ponovo zavoliš.

Gledaj na svoju poslednju vezu kao na pozitivno iskustvo

Ako vratiš film unazad, setićeš se mnogih lepih trenutaka iz tvoje nekadašnje veze, ali i momenata kada si pravila glupe greške ili kada vam nije bilo baš nazabavnije. Shvatićeš da  nije sve bilo toliko idealno kao što si sebi predstavila. Međutim, imaš 2 izbora – da na tu vezu gledaš kao na gubljenje vremena i veliko razočarenje ili da je prihvatiš kao neophodno iskustvo koje će ti pomoći na putu do tvoje životne ljubavi. Dok ne stigneš dotle uživaćeš u svom singl statusu, na pojedinim sastancima ćeš se smarati, a neki randevui će ti biti baš zabavni. Vrlo važan prvi korak je da otvoriš svoje srce i um i da počneš da pronalaziš nešto pozitivno u tom raskidu. Čim se pokreneš, tvoja ljubavna bajka će biti sve bliža i izvesnija.

dress-690496_640

Nauči da bolje procenjuješ i biraš muškarce

Mnoge žene zapravo nisu svesne šta zapravo žele i šta im je potrebno nego se vode onim šta drugi smatraju kako treba da bude. Razmisli da li si zaista bila srećna u toj vezi, jer očigledno on nije bio pravo rešenje za tebe čim veza nije potrajala. Pokušaj da zaboraviš šta je on osećao prema tebi, da li te je zasmejavao i bilo šta drugo što je činio. Kako se ti osećaš pored nekog i da li on ispunjava tvoje potrebe i očekivanje je najbitnije. Ako shvatiš šta je za tebe suštinski bitno i čemu stremiš uskoro ćeš početi da biraš muškarce mnogo drugačije od tvog bivšeg.

eye-989725_640

Uči iz svojih grešaka i potraži ono što ti zaista treba

U svakom ljubavnom odnosu vrlo bitne su 3 komponente – ti, on i vaša veza. Ako svaku proučiš ponasob, mnogo toga ćeš naučiti o sebi i o sopstvenim potrebama. Svrha ovog razmišljanja nije da utvrdiš ko je bio u pravu ili ko je više grešio. Cilj je da promišljeno i razborito posmatraš svoje životno iskustvo koje si stekla u toj vezi, da nešto iz toga naučiš i da kreneš u potragu za novom ljubavi. Nije dovoljno da naučiš kako da blokiraš svoj duševni bol već da odvojiš vreme da potpuno zalečiš svoje rane. Kada zacele tada ćeš moći da vidiš sve pozitivno što si uspela da naučiš iz prošle veze. To iskustvo ćeš moći da iskoristiš da bi ti život postao bolji i bićeš mnogo bliža novoj ljubavnoj priči.

engagement-925023_640