Kako da naneste crveni karmin bez greške?

Iako se crveni ruž čini kao vrlo jednostavan način da postignete efektan izgled, to može da se pretvori u veoma komplikovanu misiju. Ovih nekoliko saveta profesionalnih šminkera olakšaće vam taj zadatak.

1. Najvažnije je da pronađete pravu nijansu crvenog ruža koja vam odgovara. Plavi podtonovi odgovaraće vam ako inate ružičasti ten, a narandžasti ili crveni podtonovi ako je vaš ten više maslinaste ili žućkaste nijanse.

2. I drugi korak je veoma važan, a odnosi se na piling usana pre nego što nanesete ruž. Možete da iskoristite četkicu za zube kako biste uklonili mrtve ćelije, a potom nanesite balzam za usne, ali se potrudite da uklonite višak kako ruž ne bi “skliznuo” sa usana.

3. Kako bi usne bile hidrirane pre nanošenja ruža, iskoristite podlogu za šminkanje, a potom uz pomoć olovke za usne napravite konturu i definišite ivice usana. To stvara i sjajnu osnovu kako se ruž ne bi razmazao.

4. Nanesite ruž uz pomoć četkice jer ćete na taj način imati veću kontrolu nego da ga nanosite direktno.

5. Kada ste naneli ruž, uklonite višak uz pomoć maramice i onda nanesite još jedan sloj. Tako ćete sprečiti da se ruž brzo skine i imaćete dugotrajan efekat.