Kako da mirišete lepo tokom celog vrelog letnjeg dana: hrana i piće za lep miris tela

Od izbora namirnica, do načina na koji treba da perete i održavate veš, postoji veliki broj navika koji imaju direktan uticaj na vaš miris tela…

Ljubitelji parfema, nemojte nas shvatiti pogrešno… Ali zar nema ništa lepše od prirodnog mirisa, koji je prijatan i lep, bez ikakvih korišćenja proizvoda?

Pri tome, imajte u vidu da parfem ne može prekriti neprijatne mirise, a često i izgubi svoju notu kada se pomeša sa raznim mirisima iz okruženja….

Zato bi trebalo da obratite pažnju na svoju ishranu, upotrebu kozmetičkih preparata, kao i održavanje garderobe.

Predstavljamo vam najbolje savete koji će vam pomoći da svaki dan mirišete prijatno i lepo:

Ishrana

Koliko god voleli začinjenu hranu, budite sigurni da velike količine luka neće imati pozitivno dejstvo na vaš miris tela. Opore namirnice poput belog i crnog luka i senfa mogu izazvati pojavu specifičnog mirisa koji će se širiti kroz vaše pore, nekoliko sati nakon jela. Isto važi i za alkohol, zbog čega mnogi uživaoci poseduju neprijatan miris nakon pijanstva.

Ako želite da mirišete prirodno lepo, u vašu ishranu uključite sveže povrće i voće, što će zajedno sa sledećom stavkom u veliko meri uticati na vaš miris.

Voda

Sigurni smo da znate koliko je voda značajna za normalno funkcionisanje organizma, i da se redovno pijenje vode i to u dovoljnim količinama pozitivno odražava na vaše zdravlje i lepotu. Ali i na miris. Upravo voda vam može pomoći da ublažite neprijatne mirise i smanjite ih u velikoj meri.

Osveživač usta

Poznato vam je da često nakon konzumacije kafe i slatkastih napitaka, može se javiti neprijatan zadah? Osveživač za usta je odličan način da osvežite usnu duplju nakon jela, pića ili užine. Savetujemo da izaberete proizvod bez alkohola, s obzirom da alkohol može uticati na razvoj bakterija na duže vreme.

Izbor praška za veš

Ne zanemarite moć slatkastog mirisa koji se širi sa vaše garderobe, jer će on u velikoj meri uticati na održavanje prijatnog mirisa. Naš savet? Izbegnite prašak i omekšivač tipičnog mirisa, i umesto njega opredelite se za neku prijatnu i osvežavajuću notu, ne previše agresivne strukture.

Ulje za telo

Koža mnogo bolje upija ulje nego losione za telo. Ako se tuširate uveče pre spavanja i posla toga utrljate ulje u kožu tela, primetićete da vas sutradan ceo dan prati lep miris.

Šampon za suvo pranje kose

Sigurni smo da znate da kosa upija mirise iz okruženja, zbog čega često mnogi savetuju prskanje parfema direktno na kosu, kako bi ona mirisala tokom čitavog dana. Ipak, budite sigurni da će on izvetriti, pa vam savetujemo da koristite šampone za suvo pranje kose, sa neutralnim mirisom.