Kako da balansirate između porodice i karijere? I na oba polja budete uspešne

Uloga majke jedna je od najlepših u životu, ali pred modernu ženu postavlja i zahteve koji se sve manje poklapaju sa korporativnim radnim vremenom koje, pored standardnih osam sati rada, iziskuje i vreme provedeno u putu do kancelarije, a neretko i prekovremene sate. Kada je vašim mališanima potrebno više pažnje i brige, a ekonomija domaćinstva ne omogućava da se posvetite samo deci, vreme je da problem žongliranja između porodice i posla pretvorite u priliku, i svoje poslovne aktivnosti oblikujete u skladu sa slobodnim vremenom. Sve što vam je potrebno su računar, internet konekcija i malo preduzetničkog duha.

 

Pretvorite hobi u posao

Sećate se kako ste ranije voleli da ručno pravite nakit? Zaljubili ste se u tehniku dekupaža ili ste uživali u pletenju svog omiljenog šala? Sada, pored kućnih poslova i onih koji vam donose novac u kuću, vreme za ovakve aktivnosti možete samo da sanjate. Ono o čemu niste razmišljali je da upravo hobiji mogu predstavljati izvor mesečnih prihoda. Sajtovi  su fantastičan način da se unapredi prodaja jer na brz i jednostavan način dobijate pristup globalnom tržištu. I što je najbolje od svega, ta opcija nije rezervisana samo za velike i već razvijene firme, nego i za pojedince.

 

Izrazite talenat kroz blogovanje

Blogovi su sjajan način da iskažete svoju kreativnost, pronađete savete i razmenjujete mišljenja o stvarima koje vas zanimaju. Iskoristite kulinarsku maštu i umeće koje imate i podelite sa svetom najnoviji recept za kolače, otkrijte trikove za šminkanje i detalje majčinskog poziva, koji će pomoći drugim majkama da se pripreme i uživaju u porodičnoj ulozi. U nekoliko jednostavnih koraka pokrenite blog o svojoj omiljenoj temi i kreirajte kutak kojim ćete se rado baviti, raditi ono što volite i usput zarađivati.

 

Prenesite svoju kreativnost i talenat na svet oko sebe

Novčanik vam je prepun vizit karti sa imenima koje vam ništa ne znače, a izgled posetnice vam ne govori da li ste bili u frizerskom salonu ili prodavnici kućnih ljubimaca. Ako imate ideju kako biste kroz stil pisanja i fotografiju predstavili određenu delatnost, upoznajte se sa grafickim dizajnom i potražite projekte na kojima ćete raditi dok se deca ne vrate iz škole. Bilo da se radi o kafiću, obućarskoj radnji ili SPA centru, svakom preduzeću potreban je vizuelni identitet, a njega možete osmisliti upravo vi.

Iskoristite sposobnost percepcije

 

Koliko ste puta tražili informacije na internetu pa završili na sajtu na kojem je nemoguće snaći se? Ako instinktivno osmišljavate reorganizaciju elemenata koji bi doprineli upešnosti vaše pretrage i razmatrate koja boja bi bila prigodnija očima dok čitate, ono u čemu bi trebalo da se pokažete je web dizajn Kreirajući sajtove moći ćete da radite sa klijentima i oživljavate njihove zamisli, ali i sami osmišljavate teme koje će za svoje potrebe kupiti neko drugi.

 

Iskoristite mogućnosti koje pruža internet i organizujte svoje vreme tako da možete da se posvetite svojim najdražima kada je to potrebno, bez bojazni da će vas posao sprečiti u tome. Izaberite karijeru koja će vam doneti potrebnu zaradu i uspeh i savršeno se uklopiti sa porodičnim obavezama koje imate. Moguće je – budite uspešna poslovna žena i zadovoljna i srećna majka i supruga.