Jesenje maske za lice od ukusnih plodova

Bogati jesenji plodovi i začini, poput bundeve, brusnica i cimeta, sigurno će vas obradovati i ove sezone. No, ukusne namirnice možete iskoristiti i u svrhu lepote, te od njih napraviti hranljive maske za lice. Za njihovu pripremu vam ne treba puno vremena, niti novca.

 

Maska od bundeve

Vitamin A, antioksidans u obliku vitamina C i cink – sve to ćete pružiti vašoj koži koristeći ovu masku.

Potrebna vam je jedna velika kašika pirea od bundeve, kašika meda i pola kašike mleka. Sve sastojke izmešajte i nanesite ih na čisto lice kružnim pokretima. No, izbegavajte područje oko očiju. Masku ostavite da deluje 15-20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Muskatni oraščić i cimet

Ovi fini začini ne samo da dobro mirišu, već su dobri i za vašu kožu. Muskatni orah ima antiupalna svojstva, sužava pore i smanjuje crvenilo akni, ali i ublažava vidljivost ožiljaka na koži. Cimet deluje poput pilinga, kao antiseptik. Kad se ovi začini pomešaju s medom, nastaje “isceliteljska” maska.

Pre nego što se odlučite za ovu masku, ipak pripazite na muskatni orah, jer može da iritira osetljivu kožu, te je možda bolje da isprobate masku na malom delu kože pre nego što je u potpunosti primenite.

Sastojci: kašika meda, 1/4 kašičice cimeta i kašičice muskatnog oraščića. Sve pomešajte i nežno nanesite masku na lice. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim isperite.