Jednostavni napici za jačanje imuniteta

Stižu nam hladniji i kišni dani, vreme je da se malo poradi na jalanju imuniteta, a nema boljeg načina od prirodnih napitaka koji su jako dobri u tome.

Jesen je stigla, s njom i hladniji i kišni dani, a nuspojava su i raznorazni virusi koji počinju lagano harati našom okolinom. Dok nam je imunitet snažan, bojazni nema, ali kako će nam se promeniti i ishrana (na gore, naravno), posledice mogu biti prilično loše.

Jačanje imuniteta važan je deo priprema za zimu, stoga evo nekoliko prirodnih napitaka koji će nam pomoći u tome

Čaj od đumbira – postoji više načina da ovaj sjajni koren iskoristimo za jačanje imuniteta, prvo ga naribamo i skuvamo kao čaj, a kad se ohladi možemo dodati čaj od kamilice, sok od limuna i med ili izostaviti kamilicu i dodati sve ostalo.

Čaj od cimeta – koru cimeta skuvamo desetak minuta u vodi, ostavimo da se ohladi i dodamo prirodni med.

Sok od voća – bilo koje sveže voće odlično je za imunitet, pa slobodno nabacajte voćke pune vitamina C poput grejpa, kivija ili limuna i dodajte meda ili cimeta.

Sok od voća i povrća – pola kile šargarepe, dva grejpa i tri narandže ili neka slična citrusa biće fantastičan sok pun zdravlja.

Dobro je smanjiti konzumaciju slatkiša jer šećer slabi imunitet, izbegavajte stresne situacije i obavezno svaki dan šetajte po svežem vazduhu.

Uz ove savete, nema straha od bolesti 🙂