Jedna Artičoka, A Mnogo Zdravstvenih Koristi!

Artičoka (Cynara scolymus) je veoma zdrav plod koje se može koristiti u svakodnevnoj ishrani, ali postoje i dodaci ishrani koji sadrže artičoku.

Artičoka je bogata mineralima, vitaminima, vlaknima, prebioticima i polifenolima. Ekstrakti artičoke najčešće se koriste za snižavanje povišenog holesterola i krvnog pritiska, zaštitu jetre i regulisanje crevne flore.

Inulin je prebiotik koji uspešno uravnotežuje crevnu floru. U kliničkom ispitivanju koje je uključilo 32 zdrave osobe, redovna upotreba inulina iz artičoke je povećala broj dobrih bakterija u crevima ispitanika.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Eksperimentalno je dokazano da ekstrakt artičoke može povećati proizvodnju azotnog oksida, koji širi krvne sudove i smanjuje visoki krvni pritisak. Artičoka takođe sadrži veći nivo kalijuma od natrijuma, što je korisno u sprečavanju visokog krvnog pritiska.

Visoki holesterol je štetan za zdravlje ljudi i dovodi do stvaranja plakova u arterijama i razvoja arterioskleroze. Artičoka smanjuje rizik od arterioskleroze i srčanih bolesti upravo zbog svoje sposobnosti da snižava povišeni holesterol. Smatra se da je ovaj efekat posledica dejstva polifenola luteolina i stimulisanja konverzije holesterola u žučne kiseline.

Ekstrakt artičoke povećava proizvodnju žuči i na taj način pomaže u uklanjanju opasnih toksina iz jetre. Istovremeno, štiti ovaj organ od oksidativnih oštećenja i smanjuje upalu.

Listovi artičoke bogati su antioksidantnim jedinjenjima koja štite ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala i na taj način sprečavaju razvoj bolesti.

Ekstrakt lista artičoke pokazao je antimikrobno delovanje, naročito protiv gljivica kao što je Candida, ali i protiv nekih bakterija.

Artičoka u obliku dodatka ishrani se koristi i za regulisanje šećera u krvi, ali je takođe preporučljivo redovno posećivati doktora i kontrolisati stanje.

U poslednje vreme sve se više koristi za mršavljenje jer daje osećaj sitosti.

Mnogo je zdravstvenih koristi od artičoke:

  • Snižava holesterol
  • Snižava visoki krvni pritisak
  • Smanjuje rizik od srčanih bolesti
  • Štiti jetru
  • Ima antioksidativno dejstvo
  • Reguliše probavu i održava normalnu crevnu floru
  • Reguliše šećer u krvi
  • Pomaže u regulisanju telesne mase

Ako brinete o svom zdravlju, nemate šta da čekate, odmah isprobajte Nature Essential Artičoku!

Nature Essential – Artičoka možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/nature-essential-articoka/

Nature Essential – Artičoka proizvod se može kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)