Italijanska kuhinja: kako napraviti začinsko ulje sa origanom!

Domaće začinsko ulje sa origanom i lovorovim listom idealno je za razne salate i paste. A evo i kako se pravi…

Sastojci:

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

  • 3-4 grančice origana
  • lovorov list
  • 5 dl maslinovog ulja

Priprema: 

Dobro operite i osušite flašu od 0,75 l. Origano operite, osušite i ubacite u flašu.

Sipajte maslinovo ulje tako da grančice budu sasvim pokrivene. Flašu dobro zatvorite i stavite na tamno i hladno mesto na tri nedelje. Ovo aromatično ulje možete koristiti za poboljšavanje ukusa pice, salate paste ili drugih jela.