Istočnjački narodni lek za jačanje imuniteta i krvne slike sa kiselim jabukama

Ovaj narodni lek i dodatak ishrani osmišljen je i isproban kao kombinacija najboljih istočnjačkih sastojaka pomešanim sa tradicionalnim pekmezom od kiselih jabuka koji se pravi i u našim krajevima. Možete ga koristiti za jačanje krvi i imunog sistema a njegovim konzumiranjem nadopunićete nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način

Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1 kg kiselog prirodnog pekmeza od jabuka
  • 200g semena čurokota – crnog kima (Nigella sativa)
  • 200 g semena lana
  • 200 g semena susama (sezama)
  • 50 g kurkume (turmerika)

U električnom mlinu za kafu sameljite seme čurukota, lana i susama. Ovako dobijenu smesu pomešajte sa pekmezom od jabuka i kurkumom. Smesu dobro mešajte nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Ostavite da odstoji nekoliko dana i džem je spreman za upotrebu. Što se tiče sastojaka lan, susam i pekmez od jabuka su svuda dostupni. Kurkumu potražite među začinima u supermarketima, dok je jedino seme čurukota u nekim krajevima teže naći. (U Bosni i Makedoniji je svuda dostupno). Kao zamenu za čurukot možete koristiti devičansko ulje od ovog sastojka. Potrebno je uzimati svaki dan po jednu do dve supene kašike smese pre doručka.

Smesa je osmišljena za jačanje i čišćenje organizma i krvi te tretiranje brojnih medicinskih stanja na prirodan način.

Smesu možete koristiti za probleme sa jetrom, njeno čišćenje i regeneraciju, za jačanje imunog sistema, za poboljšanje krvne slike i probleme sa anemijom, odnosno manjkom gvožđa, za poboljšanje i oporavak probavnog sistema, za regulaciju povišenih triglicerida i holesterola. Posebno se preporučuje kod neadekvatne ishrane gde je možete koristiti za jačanje organizma umesto različitih hemijskih multivatiminskih dodataka. Umesto da koristite tablete sa mineralima i multivitaminima uzmite jednu ili dve kašike ove prirodne mešavine za jačanje organizma. Ukoliko se generalno osećate loše, slabo i isrcpljeno, ako ste stalno umorni ovaj narodni lek je idealan za vas.

Pekmez od jabuke godinama je poznat kao izuzetno prirodno sredstvo za poboljšanje probave, krvi i povećanje gvožđa kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez jača imunitet i pomaže pri regulaciji šečera u krvi i radu štitne žlezde.

Mešavina semenki pozitivno će uticati na vašu probavu i čišćenja jetre.  Semenke su prepune minerala koji će ojačati vaš imuni sistem i organizam a korisne masnoće  iz njih će nakon redovne upotrebe regulisati vaše trigliceride i holesterol.

Smesa je prepuna sastojcima kao što su kalcijum, gvožđe, bakar, proteini i mono zasićene masnoće iz semena susama, vitaminima a posebno B kompleksom i magnezijumom, kalcijumom, gvožđem i bakrom iz semena čurukota i omega 3 masnim kiselinama i vlaknima iz semena lana.

Kurkuma je najpoznatiji indijski začin i prirodni lek kroz istoriju. To je zlatno žuti sastojak koji daje boju indijskom kariju. Postoje mnogobrojne studije na zapadu, koje se sprovode zadnjih 20 godina,  a koje su potvrdile gotovo neverovatnu lekovitost i blagotvornost kurkume. Najznačajniji efekti kurkume su njeno antiupalno i posebno antikancerogeno delovanje.  Radi se o jednoj od najpotentnijih antikanceorgenih biljaka.

Za ovu smesu možemo slobodno reći da se radi o super kombinaciji 5 sastojaka koji predstavljaju najzdravije od najzdravijih prehrambenih sastojaka na planeti.