Hranite se kao Jelena Đoković

Kažu da je dobra ishrana temelj dobrog zdravlja, a ovom mantrom se vodi i lepša polovina najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena.

Jelena i Novak vode zdrav život kojim od malena uče i sina Stefana, pa tako supruga teniskog asa svakodnevno objavljuje razne recepte na svom Instragram profilu.

Predsednica humanitarnog fonda „Đoković“ insistira na tome da u organizam unosi što više svežeg povrća i koštunjavog voća, pa se njena ishrana uglavnom sastoji od ovih plodova. Jelena i Novak nedavno su počeli da konzumiraju čudesnu algu Spiruline koja je postala neizostavni deo njihovog menija.

Kao profesionalnom sportisti kome je jako važno šta unosi u svoj organizam, teniski as naglašava da se njegovi obroci sastoje iz hranljivih sastojaka.

“Moje telo je izloženo raznim izazovima tokom celog dana – mentalnim, fizičkim, čestoj promeni sredine. Važno je da mu pomognem da to iznese na najbolji način. Zato dan započinjem spremanjem obroka koji obiluje hranljivim sastojcima, vitaminima, mineralima, antioksidansima… Spirulina je jako važan element u mojoj ishrani”, izjavio je Novak.

Inače, Jelena u potpunosti podržava svog supruga kada je reč o Spirulini te se na njenom tanjiri pored dosta koštunjavih plodova nalaze i razni šejkovi od ove čudesne alge.

Spirulina se zbog brojnih blagodeti naziva i “zelena krv”, a pored toga što pročišćava organizam, istovremeno povećava energiju, radnu motivaciju, poboljšava memoriju i ublažava stres, anksioznost i depresiju.