Hrana zbog koje ćete se osećati seksi

Osim što ume da zagolica nepce, hrana i te kako dobro zna da zagolica i maštu. Pojedine namirnice deluju kao afrodizijak i bude seksualnu želju. Na žene povoljno utiču čokolada i kafa, na muškarce jaja i breskve, dok šafran, biftek i lubenica čine dobro i jednima i drugima.

Čokolada

hrana-3

Mnogima omiljeni slatkiš, sadrži sastojak feniletilamin koji proizvodi endorfin, hormon sreće. Naučnici su došli do zaključka da, bez obzira što mnogi misle da im se želja za seksom pojačava kad pojedu čokoladu, ona nema nikakve veze sa tim! Drugim rečima, čokoladne seksualne moći su u glavi, a ona pomaže da se luče serotonin i endorfin koji dovode do “osećaja sreće”. Ali, i to je nešto!

Kafa

Zadah koji ostaje posle konzumacije kafe nije nikako privlačan, ali ovaj napitak ima neke “seksi” osobine. Naučnici su utvrili da kafa podstiče seksualnu želju kod žena i stimuliše deo mozga koji reguliše uzbuđenje. Jedno upozorenje: ne treba zaboraviti da kafa utiče na san i vrlo je važno u koje se doba dana pije.

Jaja

hrana-4

Ona su izvor L–agrinina, amino kiseline koja sprečava da dođe do erektilne disfunkcije. I, ne treba ih konzumirati samo za doručak. Savetuje se romantična večera sa – jajima!

Breskve

hrana-1

Nežna tekstura, prelepa boja i fenomelalan miris su veoma privlačni, ali to su samo neke dobre osobine koje breskve imaju: one sadrže dovoljan procenat vitamina C koji deluje blagotvorno na mušku plodnost. Veća konzumacija breskvi dovodi do veće proizvodnje sperme i sprečava nastanak nepokretnih spermatozoida. Zamrznute breskve imaju više C vitamina od svežih.

Šafran

Ovaj začin dolazi od cveta šafrana i ima blag, nežan ukus. Vrlo je popularan u španskoj i mediteranskoj kuhinji. Šafran je s razlogom stekao reputaciju afrodizijaka, čineći onog ko ga konzumira neverovatnim ljubavnikom. Za gram šafrana se plaća skoro devet evra. Dodaje se u vrelu (ne ključalu) vodu za čaj i ostavlja se da deluje 15 minuta. Odlično ide uz žitarice, morske plodove, supe i variva.

Biftek

hrana-2

Juneće meso sadrži cink i gvožđe, puno je proteina i B vitamina. A ima i nešto zavodljivo – kada se biftek stavi na roštilj i kada se oseti njegov miris. Mnogi ga poistovećuju sa predigrom koja se jede. Biftek sam po sebi zove na seks, pravi je uvodnik za vođenje ljubavi onome ko ga jede. Uz njega odlično ide povrće koje mu daje “zdraviji” izgled.

Lubenica

Ovo sočno povrće ima neverovatan procenat aminokiseline citrulin, koju telo koristi da proizvede drugu amino kiselinu aginin koja pomaže vaskularnom sistemu. Kod muškaraca to dovodi do zdravije erekcije, a kod žena povećava libido. Istina, izgleda veoma seksi kada se u sred vrelog dana zagrize osvežavajući komad bostana.