Hrana za dug i zdrav život

Zdrava hrana će vam dati potrebnu energiju , pozitivno uticati na ceo organizam, a ako uvedu u svoju ishranu, vrlo je verovatno da on nikada nećete morati da držite dijetu, jer će uravnotežena ishrana održavati željenu telesnu težinu. Evo šta stručnjaci preporučuju:

Avokado – istina, ima više kalorija, ali u isto vreme i puno vlakana i dobre masti koji će Vas zasititi. Možete jesti u raznim kombinacijama salata.

Pasulj – fantastičan protein bez holesterola i masti, bogat vlaknima, kalijumom, magnezijumom i gvožđem. Održava težinu, sprečava bolesti srca, dijabetes i rak debelog creva.

Kikiriki – sadrži veoma slične hranljive sastojke kao i pasulj, upakovane u nezasićene masti, bogate snažnim antioksidansima koji održavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Orasi – kao što njihov izgled sugeriše, ovi plodovi čuvaju Vaš mozak, i visok procenat dobrih masti i vitamina E ima blagotvorno dejstvo na celo telo.

Ovsene pahuljice – najbolji izbor za doručak , naravno u integralnom obliku, jer osim vlakana koja zadržavaju osećaj sitosti sadrže vitamin B1 i gvožđe.