Gljivične infekcije, temperatura, pms … lek je u vašoj kuhinji

Neke zdravstvene tegobe sa kojima se često susrećemo, nema uvijek potrebe da se liječe ljekovima. Potrebno je samo malo znanja o kombinovanju hrane i tegobe će za kratko vrijeme nestati ili bar ublažiti. Evo o čemu se radi…

Visoka temperatura- voćni jogurt

Povišena temperatura- Vaš organizam se priprema za borbu protiv infekcije. Pomozite mu na ispravan način. Odlično rješenje za ovo je voćni jogurt koji ubrzava metabolizam, obnavlja energiju i umanjuje temperaturu. Svaki put kad osjetite povišenu temperaturu, pomozite vašem tijelu ukusnim voćnim jogurtom, najbolje onim koji ste sami napravili.
Gljivična infekcija-jogurt

Ovo je djelimično lijek, djelimično preventiva. Ljudi koji redovno konzumiraju jogurt imaju za čak 75% manje rizika od gljivičnih infekcija. Ukoliko već patite od neke gljivične infekcije, počnite redovno da konzumirate jogurt.  On će sa svojim dobrim bakterijama uvijek biti od koristi, u svakom slučaju.
Infekcija mokraćnog mjehura- sok od brusnice

Samo dvije čaše soka od brusnice dnevno, spriječiće razmnožavenje bakterija u mokraćnom mjehuru, pogotovo bakteriju ešerihija koli, koja je najčešći uzrok infekcija mokraćnog mjehura.
PMS- sir

Sir je mliječni proizvod koji obiluje kalcijumom. Prema istraživanjima, hrana bogata kalcijumom je odlična za ublažavanje simptoma PMS-a, tako da je sir idealno rješenje.


Prehlada- supa  

Da, ovo je jako poznat lijek koji jednostavno djeluje. Supa je odlična za upalu pluća, dehidraciju pri temperaturi, rinitis i za sve simptome prehlade.