Evo kolika treba da bude razlika između muškarca i žene da bi veza trajala večno

Ljubav ne zna za godine i godine su samo broj, samo su neke od rečenica koje možete da čujete u čestim razgovorima između muškarca i žene. Zapravo, koje godine su idelane za vezu koja će trajati večno?

Studija iz 2014. godine pokazala je da 3.000 ljudi smatra da starosna razlika između partnera ima veoma značajan uticaj na vezu.

Bilo bi veoma neobično da šezdesetogodišnjak i tridesetogodišnjakinja imaju iste interese, poglede na svet i dugoročne planove za život, ali nije nevakidašnje. Koliko puta čujete da se vaša drugarica zaljubila u 10 ili 15 godina starijeg momka ili pak da je 25-godišnjak našao stariju ženu za svoju saputnicu? Te teme više nisu tabu, a ovakve primere srećemo na svakom koraku.

Kolika je zapravo savršena razlika među partnerima?

Prema istraživanju koje je sproveo servis za spajanje parova WhatsYourPrice.com, idealna razlika je šest godina, a psiholozi tvrde da je sedam godina ipak savršena razlika, i to u varijantama kada je muškarac stariji.

Rezultati jedne druge studije, sprovedene u Americi, među 2.000 ispitanika, pokazali su da je idealan odnos godina kada je muškarac stariji četiri godine i četiri meseca, mada se većina ispitanika složila sa zaključkom da razlika u godinama zapravo nema nikakve veze sa uspjehom veze.

U spomenutoj anketi je tek svaka stota žena rekla da bi volela da bude u vezi sa mlađim muškarcem. U daljem istraživanju ustanovljeno je da finansijska stabilnost znatno utiče na ovaj izbor, odnosno da se zbog finansijske stabilnosti žene često pre odlučuju za starije muškarce. Žene sa obezbeđenom finansijskom budućnošću se lakše opredeljuju za mlađe partnere u odnosu na ove druge, utvrdilo je istraživanje. Neki smatraju da razlika u godinama može biti predmet sukoba u odnosu jer predstavlja sukob generacija, mada praksa pokazuje da to ipak nema veze sa uspešnosti braka. Dakle, nema opštevažećeg najboljeg odnosa godina.

Šta su ispitanici rekli, koji je najbolji par na svetskoj sceni sa velikom razlikom u godinama i koji parovi u Srbiji mogu da se podvedu pod idealne supružnike, kada su godine u pitanju?

Omiljeni par među ispitanicima koji ima veliku razliku u godinama svakako su Majkl Daglas i Ketrin Zita-Džouns, koji su već 16 godina u braku i imaju dvoje dece iako je ona čak 25 godina mlađa od njega.Mnogi brakovi slavnih bili su tema i pod našim nebom, ali su opstali. Glumac Branislav Lečić (61) u braku je sa voditeljkom Ninom Lečić, koja je 31 gpodinu mlađa od svog izabranika. Slična situacija je i sa 65-godišnjim pevačem Harisom Džinovićem i njegovom predivnom lepšom polovinom Melinom, koja je 30 godina mlađa od pevača.