Eliksir mladosti za svaku ženu

Ako želite da budete mladi ne samo duhom, već i izgledom, preporučujemo Vam da probate ovaj eliksir mladosti.

Eliksir mladosti zvuči kao neka nedostižna čudesna tečnost koju je jednostavno nemoguće nabaviti, ali ako pitate stare i mudre ljude, neki od njih će vam otkrit i recepte za pomlađivanje naših predaka.

Naravno, svi takvi domaći preparati nastali su prvenstveno zbog zdravlja, ali kada su ostali pozitivni rezultati postali su još popularniji.

Ovaj kojeg danas predstavljamo bazira se na lanenom ulju, koje sadrži celi niz nezasićenih masnih kiselina – alfalinolensku (omega-3), linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9) i palmitinsku kiselinu. Bolji je izvor omega-3 kiselina čak i od ribljeg ulja.

Uz to, ulje lana najbolji je biljni izvor važnih antioksidanasa lignana, a kad se doda limun, dobijamo sjajno sredstvo za čišćenje jetre i žučnih puteva.

Tvrdi se da ovaj preparat čiji recept donosimo poboljšava vid, čini kosu elastičnom i glatkom te, za kraj, zaustavlja pojavu sedih vlasi, pa evo recepta:

Eliksir mladosti

Sastojci

  • 100 ml lanenog ulja
  • 5 kg prirodnog meda
  • 2 srednja limuna
  • velika glavica belog luka

Priprema

Očistite beli luk, jednom limunu ogulite koru i sve zajedno s drugim limunom s korom ubacite u blender. Kad dobijete jednoličnu masu, dodajte med i ulje pa mešajte dok se svi sastojci ne prožmu.

Korišćenje

Tri puta dnevno jednu supenu kašičicu preparata, pola sata pre jela.

Uz sve već spomenute blagotvorne učinke lanenog ulja dodajte savršeni antioksidans – vitamin C iz limuna koji će ojačati krvne sudove i imunitet, luk će očistiti krvne sudove, a med ih nahraniti svojim mikroelementima.

Sve u svemu, jednostavno je za pripremu, potrudite se da sastojci budu potpuno prirodni i krenite u avanturu pomlađivanja!