Jedna od najvrednijih i najlekovitijih žitarica uz malo mašte lako može na zdrav način postati sastavni deo svakog obroka…
1. Kolač sa višnjama i indijskim orahom
Pomešajte ovsene pahuljice sa sitno iseckanim indijskim orahom, kandiranim višnjama, malo maslinovog ulja i medom. Napravite kuglice i stavite na pleh u rernu. Pecite 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
2. Hrskava piletina
Ovsene pahuljice, orah, so i biber ubacite u blender i izmiksajte. Filete pilećeg belog mesa uvaljajte u izmućeno jaje, a posle toga u smesu koju smo dobili od ovsenih pahuljica. Poređajte u pleh i pecite u rerni 20 minuta.
3. Zapečene jabuke
Oljuštite jabuke i izdubite ih u sredini. Pomešajte ovsene pahuljice, smeđi šećer, istopljeni puter, brašno i cimet. Napunite ovom smesom jabuke i ubacite u rernu da se peku oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni.
4. Voćni frape
Ubacite u blender pola čaše šumskog voća, jednu bananu, kašiku ovsenih pahuljica, čašu jogurta, pola čaše soka od pomorandže i kašiku meda i izmiksajte. Umesto jogurta možete koristiti i mleko.
5. Pljeskavice
Napravite smesu za pljeskavice od mlevenog goveđeg mesa, ovsenih pahuljica, jaja, soli, bibera i malo Tabasko sosa. Formirajte burgere i pecite na tiganju oko 10 minuta u zavisnosti od veličine burgera.