Domaći "šejkovi" za savršeno ravan stomak

Pogledajte koji ukusni napici vam mogu pomoći da se rešite suvišnih masnih naslaga sa stomaka.

Ukoliko niste zadovoljni izgledom stomaka i obimom struka, ne očajavajte jer se rešenje krije u osvežavajućim i ukusnim napicima. Pogledajte šta vam može pomoći da budete ponosni na svoju liniju, naročito na ravan stomak.

Voda sa ukusom

Obična voda pomaže u mršavljenju jer pročišćava organizam, sprečava zadržavanje tečnosti koja izaziva nadutost i zadržava osećaj sitosti. Ako vam ukus obične vode ne odgovara, dodajte nekoliko kriški svežeg krastavca, limuna, narandže ili limete.

Frape od lubenice

Ukoliko ih pripremate bez šećera, frapei su odličan način da se osvežite bez griže savesti. Lubenica je odličan izbor za niskokalorični frape. Ne samo da je prirodan način da se hidrirate zbog visokog sadržaja vode, već sadrži dosta lekovitih sastojaka, uključujući i likopen, poznat po preventivnom dejstvu na pojavu raka. Lubenica sadrži i amino kiselinu arginin, koji u organizmu smanjuje masnoće i podstiče povećavanje mišićne mase.

Hladan čaj od nane

Ovaj napitak je odličan način da se osvežite, ali i da se rešite masnih naslaga sa stomaka. Čaj od nane pomaže organizmu da se oslobodi suvišnih masnoća, ali i ubrzava varenje masne hrane, pa tako sprečava nadutost.

Frape od ananasa

Napitak od ananasa će vas odvesti u tropske krajeve, a vašem organizmu pomoći da se reši suvišnih kilograma, naročito onih na stomaku. Ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže razgradnju proteina, olakšava varenje i sprečava pojavu nadutosti.

Zeleni čaj

Pred toga što deluje preventivno na pojavu raka i srčanih oboljenja, zeleni čaj sadrži katehine, antioksidante koji mogu uticati na smanjenje masnih naslaga oko struka. Ako pre fizičkih aktivnosti popijete zeleni čaj, možete sagoreti više masnoća tokom vežbi.

Šejk od čokolade

Čokolada, naročito ona sa visokim sadržajem kakaoa, zapravo vam može pomoći da smršate. Kraljica slatkiša smanjuje apetit i sprečava pojavu “napada gladi”. Međutim, ovaj napitak može da sadrži i do 400 kalorija, pa više spada u obrok nego u užinu.