Domaća pica sa mocarelom

Budite profi italijanski pica majstor i pripremite najukusniju i zdravu picu za celu porodicu

Testo

Potrebno za jednu picu:

• Svež kvasac, kockica veličine pola kutije šibica
• Brašno, za jednu picu standarde veličine 220-250g brašna
• Kašika maslinovog ulja
• So
• Oko 100-120 ml mlake vode

Zamutite kvasac, vodu, so i ulje. Kad se kavasac rastopi u ovu tečnost umešajte brašno, dodajte malo po malo a pred kraj zamesite i rukama dok testo ne prestane da se lepi.

Sada ostavite testo da stoji 1.5 sat u pokrivenoj posudi. Ne bi trebalo da u prostoriji bude hladno ali ni pretoplo. Nakon što je odstajalo i naraslo, testo pritisnite rukama da izgubi onu „pufnastu formu“. Nikako i ni po koju cenu nemojte da ga premesite!

Testo se samo uvalja u brašno i razvlači rukama a ne oklagijom. Razvučeno testo stavite na papir za pečenje. Nafilujte i ostavite nafilovano da stoji još oko sat vremena ako je toplo ili oko 1.5 sat ako je hladno.

Uključite rernu na maksimum a to je obično 250 stepeni. Picu ne ubacujete dok rerna nije perfektno zagrejana. Samo prevucite picu koja je na papiru za pečenje na rešetku rerne i pecite.
Pizza se peče 7-8 minuta.

Fil

• Premažite razvučeno testo maslinovim uljem
• Svuda po testu resporedite blanširani i iseckani spanać
• Pospite sveže šampinjone seckane na tanke listiće
• Zatim idu crne masline bez koske, sečene na pola
• Njeguška pršuta sečena na trakice
• Kockicu gorgonzole izmrvite po pici i ne preterujte s količinom
• Zatim pospite i rendanu mocarelu

Ispečenu picu ukrasite rukolom i poprskajte sa još maslinovog ulja pre serviranja. Idealno je ako imate ljuto maslinovo ulje sa čilijem.