Dijeta sa desertom "Toplo-Hladno"

Ne možete da odolite čokoladi i svakog dana pojedete “samo malo”? Isprobajte ovaj način ishrane…

Ovo su pravila ishrane za ljubitelje slatkiša:

1. Prvo i osnovno, neophodno je da jedete na svaka tri sata. Imate pet obroka dnevno: tri glavna (doručak, ručak i večera), plus dve obilne užine.

Ako jedete na svakih nekoliko sati, vaš metabolizam ostaje aktivan i zato nikada nemojte da preskočite taj mini-obrok između ručka i večere, koji će vam osigurati dodatnu energiju.

2. Jedite sezonske, što je moguće svežije namirnice. Na taj način dobijate maksimalnu količinu hranljivih sastojaka iz hrane koju konzumirate.

3. Držite pod kontrolom žudnju za hranom uz pomoć svakodnevnih poslastica. Bilo da je u pitanju čokoladni mus ili mafin sa voćem, počastite sebe svakoga dana.

To je mudar način da se uspešno pridržavate dijete, koji neće dovesti do debljanja, pod uslovom da u ostalim situacijama jedete odgovarajuću hranu i, naravno, da ne preterujete.

4. Ne povezujte hranu sa osećajem krivice, već uživajte u svakom zalogaju. Ovo uživanje u hrani omogućiće vam da duže osećate sitost jer, što sporije jedete, vaš hormon sitosti je na višem nivou.

5. Ne plašite se masnoća. Namirnice poput feta sira i jezgrastih plodova su sjajne za vašu kožu i podižu nivo energije, kao i za osećaj sitosti.

Studije potvrđuju da „dobre“ masti pomažu telu u sagorevanju masnoća, naročito u predelu oko stomaka, tako što smanjuju nivo hormona kortizola.

Ovako izgleda jedan dan dijete za ljubitelje slatkiša:

Doručak: Jabuka i ovsena kaša sa borovnicom

Ručak: Salata od morskih plodova, čilija i rukole

Večera: Piletina pripremljena na kineski način sa integralnim pirinčem

Užine (dva puta na dan): Čokoladni mus ili frape od malina sa đumbirom