Detoksikujte vaše telo promenama u ishrani

Ukoliko ne pomognemo organizmu da se reši toksina koje unosimo putem vazduha, hrane, lekova i kozmetike, možemo osetiti umor, nesanicu, probleme sa kilogramima, bolove u mišićimo i druge tegobe…

Toksini dospevaju u naš organizam iz vazduha, kroz hranu, lekove i kozmetičke proizvode, a evo kako pomoći telu da ih se reši. Ukoliko mu ne pomognemo na vreme osetićemo nedostatak energije, probleme sa težinom, nesanicu, promene raspoloženja, imaćemo teškoće sa koncetracijom, bolove u mišićima i zglobovima, ekcem, astmu, alergije.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Od čega zavisi uspeh detoksikacije organizma?

Naš organizam je sposoban da metaboliše (razlaže i oslobađa se) hemikalije koje unosi u organizam. Ali to ne treba zloupotrebvljavati. Uspeh tog „posla“ naravno, zavisi od genetskih predispozicija i količine hemikalija kojima smo izloženi. Iako gotovo svaka ćelija ima mogućnst da se detoksikuje, jetra je ipak glavni organ koji se bavi ovim poslom.

Drugi veliki deo procesa detoksikacije odvija se u gastrointestinalnom traktu. Međutim, prisustvo aditiva iz hrane, pesticida, konzervansa, nedostatak dobrih bakterija i previše loših, mogu da ugroze zdravlje creva i ometu uspešno čišćenje organizma.

Zato je neophodno posvetiti više pažnje hrani koju jedemo. Stručnjaci nas odavno podsećaju da je jedan od najboljih i najpraktičnijih načina da detoksikujete organizam, da prestanete da konzumirate rafinisanu i industrijski prerađenu hranu, i da 2-3 dana samo pijete dosta vode i jedete voće i povrće.

Detoksikacija će vas osvežiti, ali toksini koje ćete izbaciti iz organizma moraju da prođu kroz krvotok, tako da možete da osetite neke kontraefekte kao što su osip, neprijatan telesni miris, zadah iz usta, mučnina, curenje iz nosa, dijareja ili konstipacija. Ali izdržite sa detoksikacijom. Svi pomenuti simptomi su znak da organizam izbacuje toksine. Tokom detoksikacije pijte puno vode.

Šta se preporučuje tokom detoksikacije?

Voće: Jabuke (jesti ih dva puta dnevno), grožđe, kivi, limun, jagode i kruške kao odličan izvor energije.
Povrće: Artičoke, cvekla,brokoli, kupus, šargarepa, celer, zelena salata, kopriva, crni luk, potočarka i morske alge.

Još jedno dobro prirodno rešenje koje vam može pomoći pri detoksikaciji organizma je spirulina. Spirulina je potpuno jedinstvena kombinacija fitonutrienata uključujući hlorofil, fikocianin i polisaharid koji pomažu da se očisti organizam.