Deca i alergije: Problem najranijeg uzrasta

Spirulina je neverovatno efikasna kada su u pitanju proleće alergije, posebno kod pacijenata sa nosnom alergijama – alergijski ringistis ili narodski rečeno: česta nosna sekrecija, zatim ekstremni svrab i crvenilo očiju i često kijanje praćeno stalnim curenjem nosa i osećajem umora, malaksalost i telo bez energije, kao i pospanost.

Spirulina je jedini prirodni proizvod koji se može koristiti od strane dece u ranom uzrastu koja imaju probleme sa alergijama izazvanim polenom i kućnom prašinom, perjem i dlakama životinja.

banner-za-poracka-na-web-sajt--srbija

Kod dece, simptomi alergijskog rinitisa mogu negativno uticati na kognitivno funkcionisanje i uspeh u školi, kao i kod nepravilne upotrebe lekova.

Trebalo bi izbegavati lečenje alergijskog rinitisa kod male dece oralnim i intramuskularnim kortikosteroidima i stoga Spirulina se vodi kao jedino rešenje koje može da reši ovaj problem.

Sprovedena su ispitivanje kod dece najranijeg uzrasta koja imaju problema sa alergijama i ona su koristila pre puberteta Spirulinu. Deo dece ispitanika istakao da prelaz iz detinjstva u puberete došlo do skoro 100 % smanjenja alergijskih reakcija izazvanih polenom.