Da li ste umorni od akni?! Problem dolazi iznutra. Kako to rešiti?

Dok svi oko vas razmišljaju o filerima i kozmetici protiv starenja, vi se borite protiv akni.

Iako imate više od 30 godina, to ne sprečava vaše lice da se ponaša kao da ste 13-godišnja devojčica koja tek ulazi u pubertet. Te male i velike akne, papule, pustule, bele tačke, milije, ciste ne uništavaju samo lice, već i samopouzdanje.

Čitate članke, isprobavate kreme, tretmane, rutine sa hiljadama koraka, i one sa samo dva koraka. Bacate hiljade dinara na svaki novi proizvod koji se pojavi pred vama, nadajući se da je to to! Krema/tonik/gel/losion/serum koji će spasiti vašu kožu!

I opet ništa.

Problem akni je često unutrašnji

Zauzeti pokušajima da problem rešite spolja, nije vam palo na pamet da rešenje može biti u vašem organizmu.

Mnoga stanja kože, uključujući akne, mogu biti povezana sa usporenom funkcijom jetre. Na koji način?!

Pojava akni često je povezana sa radom jetre

Jetra je drugi najveći organ za eliminaciju štetnih materija koje unosimo. Vazduh koji udišete, hrana koju jedete, alkohol, droge – bukvalno sve što uđe u telo se razgrađuje, prerađuje i skladišti u jetri.

Svaka supstanca koja uđe u telo prolazi kroz jetru. Dok se hranljive materije kroz krvotok šalju u sva tkiva tela, jetra izbacuje toksine i druge nusproizvode iz prerade uz pomoć žučne kiseline, kroz creva, iz tela.

Kako je jetra odgovorna za vaše akne?

Masna, oštećena, preopterećena jetra ne može efikasno da obavlja svoju funkciju. Toksini ostaju taloženi u telu. Kao rezultat toga, telo traži alternativni način da ih izbaci, a tada do izražaja dolazi najveći organ ljudskog tela – koža.

Sve te štetne materije koje bi trebalo da izađu kroz sistem za izlučivanje, sada putuju kroz kožu, zaglavljuju se u porama i izazivaju upalu.

Kao rezultat, imate bolne akne i problematično lice koje, kako god da ga tretirate, neće zalečiti.

Funkcionalna jetra = čista koža na duži rok

Već dve hiljade godina ljudi koriste prirodne sastojke za čišćenje jetre. Među najefikasnijim su:

  • Beli čičak
  • Koren maslačka
  • Artičoka
  • Schisandra

Beli čičak (silimarin)

Beli čičak izbacuje višak hormona iz tela. Sadrži flavonoid koji se zove silimarin, koji je jedan od najprirodnijih sredstava za čišćenje jetre. Silimarin sprečava vezivanje toksina za ćelije jetre.

Jetra je ključni deo regulacije hormona, a silimarin pomaže jetri da brže detoksifikuje organizam i izbaci višak hormona koji utiču na pojavu akni. Kada se određeni hormoni dugo zadržavaju u telu, mogu povećati lučenje sebuma. Ovo može izazvati začepljene pore i upalu.

Koren maslačka

Koren maslačka stimuliše lučenje žučne kiseline u jetri, tečnosti koja lako uklanja toksine i višak hormona iz organizma.

Artičoka

Artičoka sadrži cinarin i silimarin, koji deluju kao antioksidansi. Sprečavaju oksidativni stres i bore se protiv slobodnih radikala, a ključni su u popravljanju ožiljaka uzrokovanih aknama.

Šisandra

Šisandra je adaptogen, sastojak koji čini telo otpornim na stresore. Ima antioksidativna svojstva i poboljšava funkciju jetre i održava pH nivoe u celom telu.

Kombinacija svih ovih sastojaka zajedno je pravi raj i predah za jetru, ali i za vaše lice sklono aknama. Ako pomognete jetri da bolje obavlja svoju funkciju, poboljšaćete stanje vašeg lica iznutra i konačno ćete moći da se ispravite i uživate u svojoj prirodnoj lepoti i čistoj koži.

Dr. Viton – Liver Detox možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/liver-detox/

Dr. Viton – Liver Detox možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)