Da li je dobro da jedete voće posle obroka?

Svi mi mislimo da jesti voće znači samo kupovinu voća, sečenje na kriške i stavljanje u usta. To nije tako jednostavno. Važno je da znate i kako i kada se jede voće.

Koji je ispravan način jedenja voće?

NAJPRE TO ZNAČI KAKO VOĆE NE TREBA JESTI POSLE OBROKA!
VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN ŽELUDAC.

Jedenje voća igra glavnu ulogu u detoksikaciji vašeg organizma, kojeg opskrbljuje velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti.

PLODOVI VOĆA SU NAJVAŽNIJA HRANA.

Recimo da pojedete dve kriške hleba, a zatim krišku voća. Komad voća je spreman proći ravno kroz želudac u creva, ali ga hleb sprečava u tome.
U međuvremenu, celi obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospešuje probavu i sokove, pa se cela masa takve hrane počinje kvariti.
Jedite voće na prazan želudac, i to pre obroka!
Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem svaki put kada jedem lubenice.
Naduje mi se želudac. Kad pojedem banane imam osećaj kako pod hitno moram u toalet, itd. To se neće dogoditi ako pojedete voće na prazan želudac. Voće pomešano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi plinove. Dakle, vi se zato nadujete!
To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su npr. narandže i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem telu sve voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, moći ćete otkriti svu tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.

Ako hoćete piti voćni sok – pijte samo sok od svežeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagrejan sok. Nemojte jesti ni kuvano voće, jer tada uopšte ne dobijate njegove hranljive sastojke. Dobijate samo – ukus. Kuvanje uništi sve vitamine.

Jedenje celog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete piti voćni sok, pijte ga sporo – gutljaj po gutljaj, jer ga morate pomešati sa pljuvačkom pre gutanja. Svakog 3. dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje telo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok 3 dana i sami ćete se iznenaditi kako će vam vaši prijatelji reći da izgledate osveženi!