Potrebno je:
- 65 gr. iseckanih pistaća (+ za dekoraciju)
- 150 gr. brašna
- 1 i ½ kašika praška za pecivo
- 1/8 kašika soli
- 125 ml. rastopljeni puter
- 130 gr. šećera
- 2 jaja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 125 ml. mleka
Za čokoladni preliv:
- 170 gr. čokolade za kuvanje
- 80 gr. slatke pavlaka
- 125 ml. rastopljeni puter
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Modle za krofne premazati maslinovim uljem da se testo ne bi lepilo. U činiju pomešajte iseckane pistaće, brašno, prašak za pecivo i so. U drugu posudu pomešajte puter i jaja dok se smesa ne sjedini. Zatim dodati suve sastojke iz prve činije i vanilu i mešati dok se pistaći ne sjedine. Sa kašikom stavljajte testo u kalup dok se ne napuni do ¾. Pecite 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Stavite iseckanu čokoladu na tihu vatru, zajedno sa slatkom pavlakom i puterom, i mešati dok se ne sjedini. Jednu polovinu krofne uvaljati u čokoladu a zatim ukrasiti sa pistaćima. Uživajte.