Celebrity dijeta – 5 kilograma za nedelju dana

Zbog specifičnog načina života, i činjenice da im, na neki način, honorari zavise od fizičkog izgleda, pojedine slavne ličnosti često odlaze na rigorozne dijete, kako bi za kratko vreme izgubile kilograme. Predstavljamo vam jednu u nizu celebrity dijeta, ali savetujemo da se, pre nego što se odlučite da je primenite, obavezno konsultujete sa lekarom.

Pomoću ove dijete poznati navodno uspevaju da izgube i do pet kilograma za nedelju dana.

Tajna “čudesne dijete” leži u činjenici da hrana koju unosite čisti organizam i pruža manje kalorija nego što trošite. Ipak, stručnjaci preporučuju dodatni unos multivitamina, vitamina B i vitamina C za vreme dijete.

  1. dan – Voće. Jedite bilo koje voće, osim banana.
  2. dan – Povrće. Jedite samo povrće – sveže, sirovo ili kuvano. Izbegavajte grašak, pasulj i kukuruz. Možete pojesti, na primer, pečeni krompir sa maslacem.
  3. dan – Voće i povrće. Hranite se kao prva dva dana, ali ovaj put izostavite krompir iz menija.
  4. dan – Banane i mleko. Četvrtog dana dijete dozvoljeno je da pojedete osam banana i popijete osam čaša obranog mleka. Ukoliko niste ljubitelj mleka, možete se odlučiti i za neki “lajt” jogurt. Iako banane sadrže puno kalorija, neophodne su kako bi nadomestile kalcijum i proteine, te zadovoljile želju za slatkišima.
  5. dan – Piletina/Ćuretina. Petog dana dozvoljeno je konzumiranje pilećeg ili ćurećeg mesa, i ukupno šest paradajza tokom celog dana. Pobrinite se da popijete čašu vode nakon svakog pojedenog paradajza.
  6. dan – Meso + povrće. Od mesa takođe možete konzumirati samo piletinu ili ćuretinu sa bilo kojim povrćem osim krompira.
  7. dan – Čarobna čorba. Za “čarobnu čorbu” potrebno vam je: 1-2 konzerve paradajza, 6 glavica luka, 1 velika glavica kupusa, 1 vezica celera i jedna kesica supe s lukom. Povrće iseckajte i stavite ga u vodu. Začinite prema vašem ukusu. Kuvajte sve zajedno oko deset minuta, a zatim dodajte supu iz kesice. Čorba je gotova kad povrće potpuno omekša.