Biljka koja uništava ćelije raka 10.000 puta jače od hemoterapije

Mnoga istraživanja koja se rade u tajnosti još od 1970-tih godina su pokazala da ova biljka uspešno ubija ćelije kancera i to 10.000 puta uspešnije od obične hemoterapije i leka Adriamycin.

Biljci graviola (annona muricata) se pripisuju čudesne sposobnosti ozdravljenja. Ova biljka mogla bi poslužiti mnogima u lečenju malignih oboljenja ali je uticaj farmaceutskih kompanija toliko veliki da se tek nedavno počelo ozbiljnije govoriti o ovoj biljci.

Graviola raste u Meksiku, Kolumbiji, Peruu, Venecueli, na Karibima, ali isto u zemljama podsaharske Afrike i jugostočne Azije. Odgovaraju joj područja visoke vlage i relativno tople zime (ne manje od 5 stepeni Celzijusa). Stablo graviole nije veliko, ali je zato cela biljka iskoristiva. Upravo zato je južnoamerički indijanci koriste čitavu: koru, lišće, koren,seme i plod – i to za lečenje mnogih bolesti kao što su astma, artritis, problemi sa jetrom i bolesti srca. Slatkastog je okusa, a podseća na kombinaciju ananasa i jagode.

Lek za mnoge bolesti

Najviše pažnje ova biljka je privukla upravo u lečenju raka. Mnoga istraživanja su pokazala da ona leči različite vrste tumora a osim toga pomaže i kod bakterijskih i gljivičnih infekcija, snižava krvni pritisak, leči astmu, artritis, pomaže kod depresije, stresa i nervnih poremećaja…

Istraživanja koja su rađena na ovoj čudesnoj biljci su pokazala da:

– uništava ćelije raka potpuno prirodno i sigurno, i ne uzrokuje ekstremne mučnine, gubitak težine i kose; ekstrakt iz ove biljke ubija maligne stanice 12 vrsta raka

– telo postaje jače i zdravije kroz tok lečenja

– štiti imuni sistem i jača ga, zahvaljujući tome pomaže u borbi protiv smrtnosnih infekcija

– budući da pomaže kod depresije i stresa pomaže u borbi kod bolesti i u poboljšanju pogleda na život, vraća duhovnu snagu

Težnje farmaceutskih kompanija da patentiraju i materijalizuju ovu biljku su zaustavljenje jer je nemoguće patentirati prirodni sastojak ili biljku. Čak je nemoguće proizvesti ni GMO biljku koja će biti nalik izvornoj gravioli.

Upravo zato, zbog straha od gubitka profita konvencionalnim lečenjem i nemogućnošću profita izvornom biljkom priča o gravioli je zataškana. Iako saznanja o efikasnosti primene ove biljke u lečenju kancera postoje još od 70-tih godina, na njih se niko ne osvrće. Poslednje zapaženo istraživanje, koje je učinio Katolički univerzitet u Južnoj Koreji ukazuje da graviola selektivno ubija ćelije raka, dok zdrave stanice ostavlja po strani. Tako ostavlja nedirnuto i reprodukcije stanica želuca i kose koje kod mnogih oboljelih kod hemoterapije uzrokuje mučnine i gubitak kose.