ARTIČOKA – Najbolji prirodni antioksidant

Počela je sezona slava. Pred nama je doba godine kada nas slavske trpeze prosto privlače neverovatnom snagom, jačom od najvećeg magneta i često ne možemo da odolimo najrazličitijim đakonijama koje su kao melem za sva naša čula. Različite vrste pečenja, pita i ostalih testa, ajvari, pinđuri, salate na ovaj i onaj način, najrazličitiji i najneverovatniji kolači i torte. Često se posle takvih i sličnih događaja osećamo prejedeno, naduto, prepunjeno.

Ljudski organizam je napravljen tako da naša jetra ustvari bude prečišćivač svega što unesemo u sebe. Kada se hranimo nezdravo, holesterol i toksini umeju da napadnu jetru koja ne može baš uvek sama da se odbrani od svega čime je svakodnevno bombardujemo. Često se dešava da imamo takozvanu „masnu“ jetru.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Priroda se postarala da u našem okruženju postoje biljke koje na najbolji mogući način potpomažu rad naših organa i staraju se za mnoge bolesti koje smo sami sebi „nametnuli“.

Artičoka je izuzetno hranljiva biljka za koju se smatra da ima isceliteljske moći. Alternativna medicina artičoku već dugi niz godina koristi kao veoma moćno oružije u borbi protiv holesterola i masne jetre, snižava loš a podiže nivo dobrog holesterola.

Takođe, artičoka je prirodni lek za probleme žuči i žučne kese. Dokazano je da artičoka efikasno pomaže kod bolesti jetre, odnosno čisti jetru od toksina. Pomaže kod problema sa radom bubrega. Dobra je za sve koji boluju od dijabetesa. Spašava od mučnina i žgaravice sa kojom se mnogi bezuspešno bore.

Mnogi od vas pomisliće da je prosto nemoguće da ova biljka ima ovolike moći. Ali istina je takva da je list artičoke najbogatiji prirodnim biološkim aktivnim komponentama koje pomažu u prevenciji protiv oboljenja jetre, žuči i žučne kese, bubrega, različitih oboljenja creva…

Činjenica je i da pomaže pri poboljšavanju probave, ubrzava rad metabolizma, te je neretko koriste i kao oružije za mršavljenje.

Zbog stresnih i brzih života koje svakodnevno vodimo, neophodni su nam što prirodniji načini da naše zdravlje održimo na zadovoljavajućem nivou. Redovnim korišćenjem artičoke možemo da dozvolimo sebi povremene avanture u carstva nezdrave hrane.

Što nas dovodi do sledećeg zaključka, artičoka je prava stvar za naš organizam u situacijama kada taj isti organizam vapi za detoksikacijom. Pomoći će nam kod čišćenja svih organa, ne samo jetre.

Da nas slave i ostali gurmanski događaji ne bi dočekali nespremne, dobro je imati artičoku pri ruci jer svi mi koji volimo lepo da pojedemo, možemo da je smatramo najboljim prijateljem u situacijama najveće nužde.

Ne možemo da govorimo o prejedanju a da ne pomenemo i emocionalno prejedanje koje je postalo bolest dvadeset i prvog veka. Usled brzine života koji živimo, nepredvidivog i često života koji ne možemo baš uvek da ispratimo, živimo pod konstantnim stresom koji kao nus pojavu može da ima i emocionalno prežderavanje.

Kada smo tužni, srećni, kada nam je dosadno, kada smo usamljeni, imamo naviku da se okrećemo hrani i da jedemo do iznemoglosti. U takvim situacijama nam je potrebno nekoliko stvari. Razgovor sa prijateljem ili psihijatrom koji uspešno može da nas izvuče iz stanja melanholije koja nas tera da besomučno posežemo za hranom i najmoćniji antioksidant – ARTIČOKA. Mislite o tome, ne prepuštajte stvari slučaju.

Fun fuct 1: Artičoka je u doba starih grka i rimljana korišćena kao svojevrsni afrodizijak čije dejstvo garantuje muške potomke. Tako da je toplo preporučujemo svim budućim tatama koje žarko žele sinove u svojim prvim borbenim linijama.

Nature Essential – Artičoka možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/nature-essential-articoka/

Nature Essential – Artičoka možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)