8 stvari koje će vam smanjiti bol zbog umnjaka

Oni koji nisu imali problem sa umnjacima, ne znaju šta je stvarno fizički bol. Toliko snažan, da su posledica od njihovog uklanjanja prava pesma. I dok mislite i želite da ih izvadite u nadi da neće više da vas boli, do sledeće posete kod stomatologa, evo nekoliko domaćih lekova koji mnogo mogu da vam pomognu:
1

Karanfilić: anestetik i analgetik koji se mnogo efikasno pokazao kod zubobolje. Ima antibakterijska svojstva, pa štiti od infekcija koja su mnogo česta pojava kod zubobolje.

2

So: smanjuje bol i sprečava infekciju. 1 kašika soli u čaši tople vode. Isperite nekoliko puta i sprečićete upalu desni.

3

Beli luk: antioksidant, antibiotik, antiinflamatorni prirodni lek koji štiti nepce, a to smanjuje bol. Izmrvljen beli luk stavite direktno na zub.

4

Crveni luk: ima antiupalno dejstvo, pa utiče na smanjenje zapaljenja.

5

Nana: oslobađa od bakterija u ustima koje mogu da prouzrokuju upalu i smanjuje bol. Nanesite ulje od nane direktno na mesto ili stavite suvu nanu u čaši tople vode i isperite.

6

Žalfija: prirodni lek sa odličnim dejsvtvom ko ima problem sa umnjacima. 2 kašike sušene žalfije i 1 kašiku soli stavite u čaši sa malo viskija ili vodke. Mućkajte na to mesto i ispljunite. Ponovite postupak po potrebi.

7

Ekstrat vanile: antioksidant koji umrtvi bol. Nekoliko kapi vanile na pamučnoj krpi stavite na mesto, ponovite ako je potrebno.

e71bdfdb78200fc3697f80c1be18f397

Pšenična trava: prirodni antibiotik, otklanja bakterije iz usta i smanjuje bol. Sokom od pšenične trave isperite nekoliko puta dnevno.