8 načina kako da se oslobodite neprijatnog mirisa nogu

Velika neprijatnost i problem sa kojim se suočava veliki broj ljudi je neprijatan miris stopala. Ovo je prilično neprijatan problem koji se javlja kada se stopala znoje, i znoj ne isparava zbog obuće i čarapa. Tako, se mogu naći bakterije na vašoj koži, u hrani i tako da se razmnožavaju preko znoja i mrtvog tkiva i time izazvati neprijatan miris. Evo 8 prirodnih alternativa kako da ih se oslobodite ovog problema.
1. Soda bikarbona – neutrališe ph vrednost kože stopala. Na 1 litar vode dodati 1 kašiku soda bikarbone i držite noge unutra 15-20 minuta.
2. Ulje od lavande – osim što lepo miriše, uništava i bakterije i deluje protiv gljivične infekcije. Nekoliko kapi lavande u toploj vodi 15-20 minuta.
3. So – smanjuje miris i bori se protiv infekcije. Na 1 litar vode, dodati 2 kašike soli, i držite noge unutra 15-20 minuta. Ponovite postupak svake večeri pred spavanje.
4. Crni čaj – sadrži kiselinu tanin koja uništava bakterije i zatvara pore, pa se noge ne znoje. U 1 litar vode, dodati 2 kesice crnog čaja i stavite neoge unutra 15-20 minuta,
5. Jabukovo sirće – sadrži kiselinu u kojoj bakterije ne mogu da opstanu.
6. Šećer – napravite domaći piling od šećera koji će ukloniti bakterije i mrtve ćelije sa stopala. Pomešajte šećer, vodu i malo alkohola. Koristite više šećera nego vodu da bi dobili gustu smesu. Alkohol treba da bude u zastupljen 6 puta manje od vode.
7. Žalfija – sadrži taninsku kiselinu koja odstranjuje miris i deluje antibakterijski i antigljivično. Stavite sušenu žalfiju u cipelama i to će apsorbovati miris.
8. Koren od đumbira – odstranjuje toksine i neprijatne mirise. Prethodno pripremljenim pireom od đumbira masirajte noge. Ponavljajte postupak svake noći pred spavanje.