7 načina da oslabite za 7 dana

Da biste smanjili telesnu težinu, potrebno je više od vežbanja i ishrane. Ako želite da skinete višak kilograma, morate da promenite i vaše ponašanje. Sledite ove jednostavne savete da biste saznali kako da pristupite hrani i vežbanju.
PONEDELJAK: Pametno koristite svoje vreme
Jasno je da ste zauzeti, ali da li ste zaista toliko zauzeti? Treba da razmislite o načinu na koji provodite svoje vreme. Razmislite o tome i shvatićete koliko vremena provodite gledajući TV i radite neke druge nevažne stvari. Evo šta treba da uradite da se bolje organizujete.
– Kombinujte stvari (spakujte ručak za naredni dan dok spremate večeru)
– Podelite obaveze (nešto što mogu uraditi vaša deca i suprug)
– Napravite realnu listu zadataka (prvo uradite najvažnije stvari, a manje važnije poverite drugima)
UTORAK: Sledeće je raspored ishrane
Svako ko želi da smanji težinu, nekada preskače jedan obrok.Ali, to ne treba da radite. Treba redovno da se unose osnovne hranljive materije za dobro funkcionisanje. Jedite redovno i samo kada ste stvarno gladni, i hranu kupujte kada ste siti jer ćete tada verovatno kupiti zdraviju hranu. Pokušajte da jedete na svaka četiri sata.
SREDA: Jedite samo u kuhinji ili u trpezariji.
Jedenje van kuhinje i trpezarije se ne preporučuje, jer razvija loše navike ( ispred laptopa ili televizora). Jedite u kuhinji ili trpezariji, i to kada ste stvarno gladni, i izbegavajte kokice i druge grickalice dok gledate film kod kuće , jer ćete jesti bez razmišljanja o tome šta jedete i to može samo da vas frustrira.
ČETVRTAK: Ne radite ništa drugo dok jedete.
Multitasking je poželjan u kancelariji, ali nije dobar kada je u pitanju hrana. Ako radite druge stvari dok jedete – vozite ili čitate novine, manje pažnje posvećujete o tome koliko ste pojeli. Pokušajte da ne radite apsolutno ništa dok jedete tako da možete da razmislite o tome šta unosite u svoj organizam.
PETAK: Pronađite podršku
Ne borite se sami protiv kilograma – osim ako ne želite da pogoršate sebi. Istraživanja su pokazala da ćete lakše oslabiti, ako imate podršku od bliskih ljudi. Drugi, možda ne znaju kako da vam pomognu, ali vi možete da ih naučite. Recite im tačno šta treba da rade. Zamolite ih da šetaju sa vama ponedeljkom i sredom posle večere ili da vam daju hranu u malim posudama.
SUBOTA: Preuzmite kontrolu nad svojim mislima
Interesantno mesto vam može probuditi vašu želju za hranom, ali te misli možete izbaciti iz sebe, ukoliko niste zaista gladni. Ako vidite neku reklamu za kolače ili tortu, to svakako ne znači da ste upravo tada gladni. Zaustavite tu naviku. Usredsredite svoje misli, na nešto drugo što će angažovati vaše ruke, um i usta: pletite, pozovite prijatelja ili lakirajte nokte.
NEDELJA: Planirajte obroke za celu nedelju
Ako niste organizovani, ješćete sve što vam padne pod ruku kada ste gladni. Planirajte svoje obroke za sledeću nedelju, kupite sve što vam je potrebno, i sprečićete prejedanje.