6 navika u ishrani koje štete jetri

Jedete bez razmišljanja, kao da hrana koju jedete ne utiče na vaše zdravlje?! Ne možete odbiti tortu, a uz tortu ide i sok. Neka vrsta belog peciva je obavezna za doručak, a ručak nije potpun bez pržene hrane, jer se najbrže uklapa u vaš raspored.

Možda se povremeno osećate krivim što niste vežbali, ali uvek postoji nešto zanimljivije od vežbanja. Ali ni u jednom trenutku se ne pitate kako utičete na svoje telo, posebno na jetru!

Organ koji je zadužen za čišćenje organizma od toksina je jetra, koja u jednom trenutku života postaje prezasićena i radi smanjenim kapacitetom, upravo zbog vaših gurmanskih užitaka. Zanemarivanje jetre često dovodi do trajnog oštećenja jetre što rezultira cirozom, otkazivanjem organa ili rakom.

Jetru ćete zaštititi pravom preventivnom kombinacijom sastojaka koje sadrži Dr. Viton – Liver Detox, kao i uz pravilnu ishranu i navike. U produžetku, koja hrana uništava vašu jetru i kako:

Šećeri

Šećer je jednako toksičan za jetru kao i alkohol, a izaziva dvostruko veću zavisnost nego kokain. Jetra ne može da preradi šećer u obliku fruktoze, belog šećera, sirupa i veštačkih zaslađivača, pa ostaju zarobljeni u jetri u vidu masti i posle nekog vremena stvaraju masnu jetru.

Gazirana pića

Mehurići nisu samo loši za figuru, već i za jetru. Gazirana pića sadrže visok nivo zaslađivača. Za razliku od glukoze, koja se pretvara u energiju, fruktozu mora razgraditi jetra. U velikim količinama dovodi do taloženja u jetri gde se pretvara u mast, nakon čega sledi zamašćivanje organa.

(Zasićene i trans) masti

Pomfrit, hamburgeri, pica – ukusna hrana koja mnogo šteti vašem zdravlju. Ove namirnice, ali i gotovi proizvodi kao što su gotova peciva, čips, pa čak i zdrava granola ili proteinske pločice i žitarice, bogate su zasićenim i trans mastima koje pojačavaju upalne procese u organizmu i mogu izazvati cirozu.

Crveno meso

Crveno meso je bogato proteinima, ali je pravi izazov za vašu jetru. Razgradnja proteina nije lak zadatak za jetru, a višak proteina koji se akumulira u jetri može izazvati masnoću organa, kao i bolesti mozga i bubrega.

Belo brašno

Hleb, bez kojeg u našem podneblju retko ko može da živi, jedan je od uzroka masne jetre. Belo brašno se kada uđe u organizam pretvara u šećere, a šećer se teško prerađuje i završava kao mast u jetri.

Alkohol

Alkoholna masna jetra se javlja u 43% slučajeva oboljenja jetre. Ako praktikujete konzumaciju alkohola i barem ste malo zabrinuti za svoju jetru, odmah prestanite da pijete. Alkohol oštećuje tkivo jetre praveći mu ožiljke (fibroza), što značajno narušava njenu funkciju i može dovesti do potpunog oštećenja.

I danas bi trebalo da promenite svoje navike u ishrani i sagledate svoju jetru iz perspektive Liver Detox-a.

Dr. Viton – Liver Detox nudi dvostruku zaštitu jetre, poboljšava funkciju organa, podstiče lučenje žučne tečnosti i na taj način pomaže efikasnijem izbacivanju toksina iz organizma. Preparat ima 13 visokokvalitetnih biljnih sastojaka koji deluju antioksidativno i pomažu regeneraciju ćelija jetre.

Uživajte u životu umereno, ali zaštitite svoju jetru uz pomoć Liver Detox-a!

Dr. Viton – Liver Detox možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/liver-detox/

Dr. Viton – Magnezan C možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)