5 razloga zašto ne treba da odete na letovanje bez spiruline san sebastian

1.Sa Spirulinom San Sebastian ceo dan na suncu

Beta-karoten je najbolja zaštita koju možete pokloniti vašoj koži ovog leta. Ukoliko uživate u sunčanim zracima i hoćete da dobijete lep bronzani ten, a istovremeno i da zaštitite vašu kožu od štetnih UV zračenja, obavezno ponesite vašu Spirulinu i ovog leta sa vama.

Vaša će koža biti zaštićena od neprijatnih opekotina, crvenila i „gorenja“ kože koje uzrokuje jako sunce, a pri tom će te bez briga uživati na peščanim plažama zajedno sa vašim najdražima.

Spirulina će vam dati prirodniju i zdraviju tamnu kožu.

spirulina-deca2rs

2.Opstipacija i dijareja, zaboravite ovog leta na ove probleme

Letnji odmor, promene u ishrani i fizičkim aktivnostima, mogu uticati na sistem varenja. Eksperti savetuju da koristite Spirulinu nekoliko dana pre letnjeg odmora i za vreme letovanja koja zahvaljujuću njenom sastavu sprečavaju pojavu dijaree, kao i opstipaciju. Umiriće „uznemirena creva“, regulisaće redovnu stolicu i obezbedi vam ugodno putovanje.

3.Vitki i „zgodni“ na plaži

Svi mi hoćemo da izgledamo savršeno, ali kad dođe leto i kad naše telo treba da pokažemo na plaži uvek se javlja problem sa nekim viškom kilograma…

U nekoliko istraživanja i studije Spirulina je pokazala izvanredne rezultate kod kontrole telesne težine. Pomaže kod gubitka težine na nekoliko načina. Spirulina sadrži amino kiselinu fenilalanin koja smanjuje apetit aktiviranjem sekrecije hormona holecistokinina u crevima. Kad holecistokinin uđe u stomaku, varenje se usporava i šalje informaciju mozgu da ste „puni“, tako da se apetit prirodno smanjuje. Ovaj proces traje oko 20 minuta i stoga se preporučuje uzimanje Spiruline pre svakog obroka.

odmor2

4.Spirulina San Sebastian’za sigurnu vožnju i koncentraciju na putu

Dok putujete :

-Drži vas budnim;

-Poboljšava koncentraciju i daje vam energiju.

Acteke su pre 500 godina koristili Spirulinu na njihovim dugim turama kroz planine. Danas je Spirulina idealni izbor kad vozite u gustom saobraćaju. Alge vam daju osveženje i upozorava vas za volanom, a time se povećava vaša koncentracija i odgovornost kao vozača.

odmor3

5.Spirulina San Sebastian bogatstvo vitamina, minerala i hranljivih sastojaka

Spirulina svojim sastavom i širokim spektarom hranljivih sastojaka oduševljava nutricioniste širom sveta. Majka priroda je u Spirulinu spojila preko 4000 hranljivih sastojaka koji su od vitalnog značaja za ljudski organizam.

Proteini i amino kiseline. Spirulina sadrži visoko kvalitetne biljne proteine (oko 63%), 3 do 4 puta više nego kod goveđeg mesa i pet puta više od jaja. Ovi su proteini biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i ne-esencijalne amino kiseline.

Vitamini. Spirulina sadrži kompletan spektar vitamina u savršeno izbalansiranom srazmeru. U velikim količinama sadrži beta-karoten (vitamin A) – moćan antioksidans kojeg ima 25 puta više nego kod šargarepa. Sadrži sve B-vitamine, a naročito je bogata vitaminom B-12 kojeg ima više od bilo koje hrane, vitaminima B-1, B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5, B-6, B-7 (biontin), B-9 (folna kiselina), kao i vitaminima C i K.

Minerali. Dok raste, Spirulina apsorbira skoro sve esencijalne minerale za ljudski organizam. Naročito je bogata gvožđem kojeg ima 23 puta više nego u spanaću, kalcijumom – 300 % više nego u mleku, a sadrži i cink, selen, magnezium i fosfor.

Esencijalne masne kiseline. Spirulina sadrži najpotrebnije Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline, uključujući i GLA (gama linoleinsku kiselinu) koja se u toj formi može naći jedino u majčinom mleku, koja pomaže u ravoju dojenčadi i poboljšava rad srca.

Pigmenti. Spirulina je jednostavno bogata prirodnim pigmentima koji pomažu kod sinteze enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment kod Spiruline je fikocianin, koji stimuliše i pojačava imuni sistem. Obilata je i hlorofilom koji je odlični čistač organizma i koji se naziva „zelena krv“ radi sličnog sastava sa krvnim hemoglobinom.

Kartenoidi. Spirulina sadrži kopmleks alfa, bete i gama kartenoida – prirodnim antioksidansima koji radeći sinergično pružaju moćnu zaštitu organizma.

Enzimi. Spirulina sadrži mnogo enzima među kojima i izuzetno redak enzim SOD (superoskidna dimutaza).

Saznajte više: www.spirulina.rs