5 fantastičnih trikova da izgledate 10 godina mlađe

Ako tražite tajnu večne mladosti, tu vam ne možemo pomoći, ali možemo da vam otkrijemo pet trikova u šminkanju, uz pomoć kojih možete izgledati do deset godina mlađe.

1) PODEBLJAJTE OBRVE

unnamed4

Pune obrve izgledaju mladalački. Koristite puder ili olovku za obrve, nijansu svetlije od obrva, da popunite praznine, a onda povucite olovkom tanku liniju iznad obrva.

2) KORISTITE KOREKTOR

Izbegavajte prejaku šminku, jer ona ponekad može učiniti da bore, pogotovo oko očiju, postanu još vidljivije. Koristite svetao koretktor za to područije, pa onda puder, koji ne bi trebalo mnogo da odudara od vašeg prirodnog tena.

3) PRIKRIJITE „SMEJALICE“

unnamed-12

Da prikrijete linije koje vode od nosa do usta, koristite korektor jednu nijansu svetliji od prirodnog tena. Nemojte nanositi direktno preko celog nabora, već se trudite da prekrijete senke sa strane. Tako sprečavate definisanje ivica.

4) SMANJITE PUĆENJE

Linije oko usana postaju osetljivije s godinama, pa bi trebalo da povedete računa o namernom pućenju usana koje je u trendu. Koristite olovku za usne u uglovima kako biste akcenat stavili na usne, a ne na linije okolo, i korektor ispod donje usne kako biste smanjili senke.

5) UČINITE PODBRADAK MANJE VIDLJIVIM

Ispod podbratka nanesite bronzer, dve nijanse tamniji od vašeg tena, dok podbradak treba da bude samo blago osenčen.

unnamed-21