4 ekspresna rešenja protiv ispucalih peta

Ispucale pete i tamni tabani česta su pojava tokom letnjih meseci, a obuća koju nosimo često uzrokuje ove probleme. Osim beauty proizvoda namenjenih za hidrataciju stopala, postoje i delotvorni tretmani koje imate u svojoj kuhinji ili kupatilu.

1. PENA ZA BRIJANJE

Nanesite veću količinu pene za brijanje na stopala. U posudi pomešajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu te dobro natopite peškir. Dok na stopalima još imate penu, obmotajte ih peškirom i ostavite da odstoji oko pola sata.

Istim peškirom lagano trljajte stopala skidajući penu. To će ukloniti grubu i suvu kožu, a stopala će postati glatka i meka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za dodatnu hidrataciju.

2. BILJNO ILI MASLINOVO ULJE

Ovo je još jedna vrlo učinkovita metoda, a sve što vam je potrebno je malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mesta.

Radite to uveče, te nakon što utrljate ulje navucite par čistih pamučnih čarapa i ostavite preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti meka i hidrirana, a ispucala koža će nestati. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta nedeljno ukoliko su vam stopala jako suva, a pete ispucale.

3. VAZELIN

Vazelin je još jedno odlično sredstvo protiv ispucalih stopala. Samo ga nanesite po celim tabanima i obucite čiste pamućne čarape za spavanje. Ukoliko to radite u toku dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu glatka i meka.

4. SLANA KUPKA

Topla slana kupka odličan je recept za lečenje ispucalih peta. U toplu vodu dodajte šaku soli, dobro pomešajte i uronite stopala na 15 minuta. Dobro osušite stopala i nanesite deblji sloj kreme ili vazelina, te obucite čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat znate – dobićete lepa, negovana stopala.