3 sastojka koji podmlađuju vašu kožu

Previše UV zračenja može uticati na vlažnost vaše kože, koja je od ključnog značaja za lepu i negovanu kožu…

Dodajte dehidraciji malo stresa i to je recept za suvu, dehidriranu i oštećenu kožu. Srećom, naša koža je otporna i kroz hidrataciju, nanešena šteta može da se sanira.

Ovde su sastojci koji su vašoj koži potrebni za podmlađivanje.

1. Za vraćanje vlage: hijaluronska kiselina

Kada je koža žedna, njena sposobnost da spreči oštećenja je oslabljena. Potrebna vam je hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi duboko u koži, tkivu i zglobovima po celom telu. Hijaluronska kiselina može da primi do 1.000 puta njene težine vode, što je odličan izbor za vraćanje vlage dehidriranoj koži. Pored toga, takođe poboljšava funkciju barijere, zbog čega je popularan sastojak u nezi kože.

Šta još treba da znate: Hijaluronska kiselina je efikasna za sve tipove kože. Ona je lagana, lako se apsorbuje i korisna je i za masne tipove kože bez izazivanja viška ulja, ostavljajući kožu zdravom i hidratisanom bez iritacije.

2. Za smirivanje upaljene kože: Aloe vera

Obično se Aleo Vera koristi kao lek za opekotine od sunca, ali ima dodatne koristi kada se uključuje u svakodnevnim proizvodima za negu kože. Sok Aloe vere deluje anti-inflamatorno za suzbijanje upala prirodne reakcije kože u kontaktu sa UV svetlom. Pored toga, Aloe Vera zadržava vodu i pročišćava pore.

Šta još treba da znate: Zato što se aloe vera apsorbuje u duboke slojeve kože, možete osetiti kako radi skoro odmah, pružajući umirujuće i hidrirano dejstvo.

3. Za popravku kože od oštećenja sunca: Vitamin C

Vitamin C je neophodan sastojak u svakodnevnoj rutini nege, bez obzira na doba godine. Askorbinska kiselina je najviše bioraspoloživ oblik vitamina C. To je antioksidans koji povećava sposobnost kože da se zaštiti od oštećenja sunca kada je u kontaktu sa ultraljubičastim zracima. Kada se koristi nakon preteranog izlaganja suncu, vitamina C pomaže u popravku ili sprečava pigmentaciju.

Šta još treba da znate: Vitamin C je takođe bitan deo prirodnog kolagena proizvodnje tela. On podstiče sposobnost kože da obnovi svoju strukturu, u stvari, daje vam mlađi izgled kože.

Nakon što ste proveli više vremena na otvorenom tokom letnjih meseci, prelazak u hladniju jesenju sezonu znači malo veća posvećenost vašoj koži.