Italijanski specijalitet: punjeni paradajz

Sastojci za 4 osobe: 8 vecih paradajza, 25o g mlevenog mesa, 2 snite starog hleba, oko 1,5 dl mleka, 1 velika glavica crnog luka, 1 cesanj belog luka, 1 jaje, seckano persunovo lisce, so, biber, 1-2 kasike prezle

Priprema:

Svakom paradajzu odrezite vrh i pomocu kasicice pazljivo izdubite sredinu. Posolite i okrenite izdubljene loptice da se ocede, ostavite ih tako oko 10-tak minuta.

Za to vreme, potpite hleb u mleko a crni luk sitno iseckajte i kratko proprzite na malo ulja. Hleb ocedite i pomesajte sa mlevenim mesom, dodajte proprzeni crni luk, malo izdubljene sredine od paradajza, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte sitno seckano persunovo lisce i jedno jaje da se sve lepo poveze.

Ovim nadevom napunite izdubljeni paradajz. Vatrostalnu posudu namazite maslacem i poredjajte napunjeni paradajz, po vrhu pospite mrvicama hleba i prelijte sa malo ulja. Pecite oko 30 minuta u rerni, a pred kraj pecenja izvadite, svakom paradajzu vratite poklopcic i zapecite jos 5-10 minuta.