Narandža za zdravu kožu i kosu

Tonirajuća svojstva narandže poboljšavaju teksturu i boju kože. Vitamin C i limunska kiselina obnavljaju kolagen u vašem telu. Kolagen pomaže u omekšavanju kože i sprečava njeno starenje. Limunska kiselina smanjuje bore i omekšava kožu i daje joj mlađi izgled.

Narandža takođe uklanja mrtve ćelije kože i čisti pore, što pomaže u prevenciji nastajanja akni. Ovo voće sadrži i vitamin A, koji u kombinaciji sa vitaminom C sprečava oštećenje kože sunčevim zracima i štiti kožu od raka. U salonima lepote se koristi za vraćanje sjaja koži, poboljšava teksturu kože i vlaži je.

Od narandže je moguće i kod kuće napraviti masku za lice. Potrebno je očistiti koru narandže sa solju, kako bi se uništile bakterije, a potom ju treba staviti u mikser, kako bi se dobila pasta. U to se dodaje jedna kašika jogurta, nekoliko kapi limunovog soka i kašika meda. Sastojci se potom dobro izmešaju.
Potom je potrebno oprati lice toplom vodom i na njega naneti smesu, koja će otvoriti pore na koži vašeg lica. Masku je potrebno držati sat vremena, a potom je skinuti hladnom vodom. Maska će ukloniti mrtvu kožu i prljavštinu s lica i dati joj svež izgled. Nakon uklanjanja maske je potrebno naneti kremu za lice, kako ne bi došlo do njegovog isušivanja.

Sok kore narandže se može stavljati i na teme kako bi se sprečilo pojavljivanje peruti i masnoće. Taj sok takođe čisti kožu temena i zateže ga.