Kako kontrolisati ljubomoru

Svi smo se mi našli u situaciji da smo u vezi u kojoj ima ljubomore. Bilo da je reč o vašoj ili ljubomori vašog partnera, ljubomora nije zdrava za vašu vezu. Da bi izbegli ljubomorne ispade vas i vašeg partnera pročitajte sledeće savete.

1.    Kontrola ili poverenje

Ljubomore se nećete rešiti tako što ćete partnera non-stop kontrolisati. Nego samo ako dobijete poverenje – u sebe i u vašeg partnera. Naučite da pustite i shvatićete, da se ništa neće dogoditi!

2.    Pitajte se: Da li imate pogrešnog partnera ili bezrazložnu ljubomoru?

Pitajte se zašto ste sa osobom  zajedno u koju uopšte nemate poverenja. Razmislite da li vaš partner zaslužuje vaše poverenje i da li ste vi bez razloga sumnjičavi. Dobro sve izanalizirajte i borite se protiv pogrešne sumnjičavosti.

3.    Ne budite devojka od XY!

Onaj ko voli sebe, ima prijatelje, hobije i interese, nije zavisan od partnera. Istovremeno je samostalna osoba, koja ima svoje interese i svoj stav atraktivnija za suprotni pol, nego ona, koja kao postavljeni životni cilj ima partnera.

4.    Dani bez partnera

Samoodređene pauze od partnera padaju  nekad  teško, ali su od pomoći.  Odredite dan, koji ćete lepo provesti sa prijateljicom, radite stvari koje vam čine zadovoljstvo  ili uradite nešto što ste oduvek hteli. Ne pitajte se sve vreme šta vam  partner radi, nego se setite da je to dan samo za vas.

5.    Uradite nešto otkačeno!
Onaj ko po prvi put stane na snowboard, na rolerima se spusti niz brdo ili skoči sa 10 metara visoke skakaonice, nema vremena za ljubomoru. Obećavamo!