Maske za lice: Domaće, a efektne

Kada smo u stisci sa novcem, pa ne možemo da odemo na profesionalne tretmane lica ili da kupimo proizvode za negu poznatih marki, tada nastupa – naša kuhinja! Verovale ili ne, uz pomoć voćkica i drugih sastojaka koje imate u kući, možete da napravite fenomenalne maske za lice. Sto posto prirodne, sto posto delotvorne! Garantovano!

 

Maska od banane za glatku kožu
maska 1 slide

Isprobajte masku od banane, avokada i krastavca i vaša koža će vam biti zahvalna! Ova maska je prepuna hranljivih materija i hidratantnih ulja – avokado je prepun vitamina E koji hrani kožu i čini je zdravom, a krastavac pomaže u lečenju suvoće i crvenila. Jednostavno pomešajte sve sastojke, dodajte i kašičicu maslinovog ulja i to je to!

 

maska za lice slide 02

Maska od belanaca za smanjenje pora

Samo umutite dva belanceta, nanesite na lice i posle deset minuta isperite mlakom vodom. Pore će biti vidljivo smanjene, a koža lica čvršća.

 

maska slide 3

Maska od kokosa i meda

Božanska maska za omekšavanje kože lica! Pomešajte šaku ovsene kaše, punu kašiku meda i kokosovo mleko i nanesite na lice. Kokosovo mleko ublažava i hrani, med je prirodni toner, a ovsena kaša će odraditi odličan piling kada budete ispirale masku.

 

 

 

maska slide 4

Maska od paradajza i jogurta za dubinsko čišćenje

Odlična za čišćenje pora i uklanjanje mitisera! U blenderu smućkajte paradajz, kašiku jogurta, malo maslinovog ulja i malo sirćeta. Paradajz otvara pore, sirće i jogurt ih čiste i uklanjaju tamne mrlje, a maslinovo ulje, za kraj, brine o suvoći i odličan je antioksidant.