Zbog čega treba da pijete kalcijum, magnezijum i cink zajedno?

Zbog čega Kalcijum?

Zbog toga što je temelj zdravih kostiju i zuba, pomaže u razvoju mišićnog i nervnog tkiva. S godinama i sazrevanjem, čovek oseća sve više koristi od kalcijuma u ​​smislu regulacije krvnog pritiska, lučenja hormona i prenosa nervnih impulsa.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Kalcijum kao dodatak ishrani pomaže u sprečavanju osteoporoze ili gubitka kostiju u kasnijem životnom dobu i može sprečiti pojavu hipertenzije, pa čak i nekih karcinoma i gojaznosti(prekomerne težine).

Zbog čega magnezijum?

Magnezijum je, poput kalcijuma, mineral koji se nalazi u kostima i utiče na zdravlje kostiju. Takođe učestvuje u stotinama hemijskih reakcija u telu, tako da je za sve uzraste važno da imaju normalan nivo magnezijuma u ​​krvi. Dovoljno magnezijuma i kalcijuma, održava funkciju zdravih mišića i živaca i reguliše krvni pritisak, kao i brzinu otkucaja srca i šećer u krvi, i pomaže pravilno funkcioisanje imunog sistema.

Zbog čega cink?

Za razliku od kalcijuma i magnezijuma, cink se ne može skladištiti u ljudskom telu, a zalihe se moraju svakodnevno nadopunjavati. Stabilno snabdevanje ovim osnovnim mineralima pomaže u enzimskim aktivnostima.

Ako imate gastrointestinalne bolesti koje utiču na apsorpciju ili zadržavanje minerala, trebalo bi da povećate upotrebu cinka.Cink pomaže u održavanju imuniteta, deobi ćelija i metabolizmu, i sintezi proteina i DNK.

Svakako imate brojne dodatke ishrani koji kombinuju tri najvažnija minerala koja su našem telu potrebna da bi funkcionisala.

Idealna kombinacija tri osnovna minerala koji su helirani (hemijski vezani za aminokiseline) i zadovoljavaju dnevne potrebe čoveka. Helirani oblik minerala obezbeđuje lakšu i bržu apsorpciju u organizmu i poboljšava rad sistema za varenje.

Nature Essential kalcijum, magnezijum i cink su osnovni minerali koji su međusobno povezani ulogama za vaše fizičko zdravlje. Oni regulišu mnoge telesne funkcije.Ova tri minerala u idealnom odnosu obezbeđuju optimalno funkcionisanje vašeg organizma.

Probajte još danas!

Nature Essential – Kalcijum, Magnezijum, Cink možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/nature-essential-kalcium-magnezium-cink/

Nature Essential – Kalcijum, Magnezijum, Cink možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)